Thursday 15 July 2010

περ. «Μαθητικές Φωνές» - Δρ. Ν. Βολιώτης

Το περιοδικό «Μαθητικές Φωνές» είναι το ετήσιο περιοδικό του Ελληνικού Σχολείου Αγίας Σοφίας Λονδίνου. Το φετινό τεύχος είναι το τ. 10 και έχει αφιερωθεί στο γενικό θέμα: «Πρόσωπα και θέματα από την ελληνική μυθολογία».

Μέσα από τις σελίδες του περιοδικού αυτού τα παιδιά όλων των τάξεων του Σχολείου, καθοδηγημένα από τους δασκάλους τους, προσφέρουν την έμπνευση, τη γνώση και το προϊόν της έρευνάς τους γύρω από το γενικό και τα επιμέρους θέματα.

Τη γενική επιμέλεια της έκδοσης είχε ο Διευθυντής του Σχολείου και αγαπητός φίλος Φιλόλογος Δρ. Νικόλαος Βολιώτης, με τον οποίο μας συνδέει μακρά φιλία και συνεργασία στον χώρο της Ελληνικής Παροικιακής Εκπαίδευσης στην Ομογένεια της Μεγ. Βρετανίας.

Ο κ. Βολιώτης υπηρέτησε την Παροικιακή Εκπαίδευση για 17 χρόνια και αποχωρεί φέτος από την Ομογένεια και από την ενεργό εκπαιδευτική δράση, επιστρέφοντας στην Πατρίδα, με σκοπό να ξεκουρασθεί, αλλά και να συνεχίσει το δημιουργικό συγγραφικό του έργο. Η προσφορά του στην Ελληνική Εκπαίδευση είναι τεράστια. Θα τον θυμούνται πάντα όλοι οι φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι και πάνω απ’ όλους οι μαθητές, τους οποίους δίδαξε μια ολόκληρη εκπαιδευτική ζωή με πλήρη αφοσίωση και αταλάντευτη αγάπη. Ο Θεός να τον έχει πάντα καλά και θα αναμένουμε προσεχώς με λαχτάρα τους καρπούς των συγγραφικών του κόπων.

No comments: