«Πλάθω πλάθω κουλουράκια, με τα δυό μου τα χεράκια»! Έτσι τραγουδούν τα παιδιά του νηπιαγωγείου.
Επίσης είναι γνωστό και το παρακάτω τετράστιχο:
Πλάθω κουλουράκια
με τα δυο χεράκια.
Ο φούρνος θα τα ψήσει
το σπίτι θα μυρίσει.
Εμείς -καλώς ή κακώς- δεν μπορούμε να ζήσουμε στο σπίτι μας χωρίς γλυκά και βουτήματα. Έτσι τα κουλουράκια πορτοκαλιού και κανέλλας έχουν περίοπτη θέση στο διαιτολόγιό μας.
[Να δω τι θα πει / γράψει ο γιατρός μας, μετά από τις αποκαλύψεις αυτές!]
Κι επειδή πολλοί φίλοι, όταν αναρτούμε ανάλογες φωτογραφίες μας ζητούν πάντα τη συνταγή, σπεύδουμε να την δώσουμε, για να μοιραστούμε τις ωραίες γεύσεις και με άλλους.
Κι επειδή πολλοί φίλοι, όταν αναρτούμε ανάλογες φωτογραφίες μας ζητούν πάντα τη συνταγή, σπεύδουμε να την δώσουμε, για να μοιραστούμε τις ωραίες γεύσεις και με άλλους.
ΥΛΙΚΑ: 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι, 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη, 1 ½ φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα και λεμονάδα, ½ φλυτζάνι γλυκάνισο (αν θέλετε), 1 κουτάλι σούπας φρέσκια μαγιά, 6 κουταλιές σούπας κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, 1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό, 8 κουταλάκια κανέλλα και 3 κουταλάκια γαρύφαλλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ: Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να γίνει μάλλον μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά και τα βουτάμε σε σουσάμι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20΄-30΄. Προσέχουμε να μην παραψηθούν, για να μη σκουρύνουν. Πρέπει να μείνουν με ένα κίτρινο ανοικτό χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Καλή επιτυχία!
ΚΑΛΟ ΜΗΝΑ!!! ΤΕΛΕΙΑ ΤΑ ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ!!! ΓΕΜΙΣΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΜΥΡΩΔΙΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ...
ReplyDeleteΔ. κ Μ.Δ.