Tuesday 19 May 2020

Διαδικτυακό Φόρουμ Διαλόγου


Μέσα από την εμπειρία του εγκλεισμού, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, βγήκε η ανάγκη για επικοινωνία και ανταλλαγή απόψεων πάνω σε διάφορα θέματα, με συνεργάτες, προσωπικούς φίλους και γνωστούς, μέλη και φίλους της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου.


Έτσι, με πρωτοβουλία του παρόντος ιστολόγου, καθιερώθηκε το Διαδικτυακό Φόρουμ Διαλόγου, το οποίο διοργανώνεται κάθε Κυριακή απόγευμα, μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής Zoom.

Στο πλαίσιο αυτού του Φόρουμ αρχίσαμε να συζητούμε διάφορα θέματα της επικαιρότητας (Κορωνοϊό) και γενικώτερα (Μελισσοκομία). Πρόκειται να ακολουθήσουν πολλά και διάφορα θέματα (όπως η Παιδεία κ.ά.).

Συγκεκριμένα, προχθές Κυριακή 17 Μαΐου, στο Φόρουμ που διοργανώσαμε ασχοληθήκαμε με την καθαρά ιατρική πλευρά του θέματος της τρέχουσας πανδημίας! 

Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτας συμμετείχε, ευλόγησε τη συνάντηση και τη συνομιλία μας και έλαβε ενεργά μέρος στο Φόρουμ!

Την κύρια εισήγηση προσέφερε η Δρ. Κική Σονίδου, GP - Γενική Ιατρός, Πρόεδρος του Ελληνικού Ιατρικού Συλλόγου του Ηνωμένου Βασιλείου, με θέμα: «Η “ταυτότητα” του κορωνοϊού και η ιατρική αντιμετώπιση της πανδημίας»! Ήταν μια υπέροχη και εξαιρετικά εμπεριστατωμένη ομιλία, που δόθηκε από την Δρα Σονίδου με επιστημοσύνη και γλαφυρότητα!

Συμμετείχαν και ομίλησαν ο Δρ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, επίσης Γενικός Ιατρός, ο Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης, Ερευνητής του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, ο Αρχιμ. Βησσαρίων Κοκλιώτης, και 40 άλλα άτομα, από την Αγγλία, τη Σκωτία, την Ουαλία και την Ελλάδα.

Πολλοί έλαβαν μέρος στη συζήτηση που ακολούθησε, με ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και παρατηρήσεις.

Ένα από τα σημαντικά ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν η επανέναρξη λειτουργίας των σχολείων στην Αγγλία, για το οποίο αναφέρθηκε πως ενώ μεν τα παιδιά δεν φαίνεται να κινδυνεύουν πολύ από τον κορωνοϊό, εν τούτοις όμως μπορούν ως φορείς να το μεταδώσουν σε ευπαθείς ομάδες, όπως παππούδες και γιαγιάδες.

Το τελευταίο και άκρως αισιόδοξο μήνυμα, ήταν ότι όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα των σχετικών ερευνών, φαίνεται πως σε δύο μήνες περίπου θα έχουν ανακαλυφθεί φάρμακα, τα οποία θα θεραπεύουν τον ιό.

Όλοι αναφωνήσαμε με ένα στόμα: Μακάρι!

No comments:

Post a Comment