Saturday 28 September 2024

61η Επέτειος Εγκαινίων Ι.Ν. Bristol

 
Αύριο Κυριακή 29η Σεπτεμβρίου θα τιμήσουμε στον Ι.Ν. Απ. Πέτρου και Παύλου, Bristol, την 61η Επέτειο Εγκαινίων του περικαλλούς Ιερού Ναού μας, ο οποίος αποτελεί ορόσημο και οδόσημο για την Κοινότητα, την Ομογένεια και την φιλόξενη τοπική κοινωνία του Μπρίστολ. Τα Εγκαίνια τελέσθηκαν την 29η Σεπτεμβρίου 1963, από τον τότε Επίσκοπο Απαμείας Ιάκωβο Βίρβο.
 

Υπενθυμίζουμε δε, πως είναι πανάρχαιο έθιμο το κτίσιμο ναών και η αφιέρωσή τους στον Θεό. Ο Πλούταρχος μας πληροφορεί ότι περιερχόμενος κάποιος τον κόσμο μπορεί να συναντήσει πόλεις και χωριά που να τους λείπουν ακόμα και τα πιο στοιχειώδη. “Ανιέρου πόλεως και αθέου”, όμως “ουδείς εστιν ουδ’ έσται γεγονώς θεατής”. Δεν υπάρχει δηλ. πόλη ή κοινότητα που να μην έχει ναό ή βωμό, στον οποίο να τιμάται και να λατρεύεται ένας Θεός.
 

Την ίδια ημέρα θα τελέσουμε Επιμνημόσυνη Δέηση, με σκοπό να εκφράσει η θεοφιλής Κοινότητά μας τις θερμές και εγκάρδιες ευχαριστίες και την ειλικρινή της ευγνωμοσύνη, προς όλους τους Ευεργέτες και Δωρητές, αλλά και προς όλους και όλες που διακόνησαν στον Ιερό Ναό και στις διάφορες Επιτροπές της Κοινότητας.

No comments:

Post a Comment