Εισοδεύσαμε στη Σαρακοστή των
Χριστουγέννων, όπου το κύριο στοιχείο της είναι η νηστεία, και φροντίσαμε άμεσα
για τον κατάλληλο εφοδιασμό μας.
Έτσι ετοιμάσαμε νηστήσιμα κουλουράκια
πορτοκαλιού και κανέλλας, τα οποία όταν τα παρουσιάσαμε στο facebook
δημιούργησαν αίσθηση. Πολλοί φίλοι μας ζήτησαν τη συνταγή κι έτσι σήμερα
κάνουμε αυτή την ανάρτηση ειδικά γι’ αυτούς.
ΥΛΙΚΑ
½ φλυτζάνι γλυκάνισο
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού λάδι
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού ζάχαρη
1 ½ φλυτζάνι τσαγιού πορτοκαλάδα και λεμονάδα
1 κουτάλι της σούπας φρέσκια μαγιά
6 κουταλιές σούπας κονιάκ
ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ κιλό αλεύρι μαλακό
8 κουταλάκια του γλυκού κανέλλα
2 κουταλάκια του γλυκού γαρύφαλλο κοπανιστό
λίγο σουσάμι (προαιρετικό)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το χυμό
πορτοκαλιού και λεμονιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και τέλος το αλεύρι.
Η ζύμη πρέπει να γίνει μάλλον μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά και τα
βουτάμε σε σουσάμι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20΄-30΄. Προσέχουμε να μην
παραψηθούν, για να μη σκουρύνουν. Πρέπει να μείνουν με ένα κίτρινο ανοικτό
χρώμα.
Καλή επιτυχία!
Αντιγράψτε ελεύθερα.
No comments:
Post a Comment