Thursday 16 July 2009

Εκκλησάκι στο Gatwick

Τις προάλλες έκανα ένα αφιέρωμα στο εκκλησάκι του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Είχα τότε αναφέρει πως στα ευρωπαϊκά αεροδρόμια υπάρχουν ανάλογα εκκλησάκια, αλλά ο χαρακτήρας τους είναι διαθρησκειακός. Οι ξένοι προσέχουν πάντα το «πολιτικά ορθόν».

Σήμερα έρχομαι να επικυρώσω φωτογραφικά εκείνη την αναφορά, δείχνοντας το εκκλησάκι που βρίσκεται στο Βόρειο Αεροδρόμιο του Gatwick.

Όπως βλέπετε είναι ένας μικρός χώρος στο οποίο βρίσκουν στέγη όλες οι χριστιανικές ομολογίες, αλλά και οι άλλες μεγάλες θρησκείες.

Μάλιστα εντύπωση προκαλεί και η διευκόλυνση του αεροδρομίου προς τους μουσουλμάνους, αναφορικά με τα χαλιά πάνω στα οποία συνήθως κάθονται προσευχόμενοι, κι επίσης όσον αφορά την κατεύθυνση της Μέκκας.

Οι μουσουλμάνοι, ως γνωστόν, προσεύχονται κοιτώντας προς την Μέκκα. Η κατεύθυνση δίνεται προς αυτούς με το σήμα που βρίσκεται στο ταβάνι του δωματίου.

Βιβλία από διάφορες θρησκευτικές παραδόσεις βρίσκονται στα ειδικά τραπεζάκια.

Επειδή, τέλος, πολλοί άνθρωποι έχουν ανησυχία και άγχος για το ταξίδι, στο εκκλησάκι εκείνο προσφέρονται και διάφορες προσευχές για τους ταξιδιώτες.

4 comments:

P. Kapodistrias said...

Πολύ εμπεριστατωμένο φωτορεπορτάζ!!!!

Καλημέρες!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Νομίζω πως μετά από τα δύο αφιερώματα ("Ελ. Βενιζέλος" και Gatwick) έχει τώρα κανείς μια σφαιρική εικόνα του θέματος.

Εύχομαι να απολαμβάνετε το ελληνικό καλοκαίρι!

akb8862 said...

Να σας ευχηθώ καλό καλοκαίρι & καλές διακοπές που εύχομαι να μπορέσετε να κάνετε & σεις.

Χάρηκα πολύ που σας "γνώρισα" μέσα από τα λινκς του π.Παναγιώτη, για όσο μπόρεσα να σας γνωρίσω (όλη αυτήν την περίοδο που ήταν ίσως και η πιο άσχημη της ζωής μου ώς τώρα) & ελπίζω από Σεπτέμβριο να μπορώ να σας επισκέπτομαι συχνότερα.

Να είστε & να είμαστε καλά έως τότε.

Anastasios said...

@ akb8862,

Eυχαριστώ για τις θερμές ευχές.

Αντεύχομαι εγκαρδίως θέρος δροσερό, όπως έχουμε κι εμείς εδώ στο Λονδίνο (αυτή την στιγμή ψιχαλίζει).

Όλοι μας περνούμε από δύσκολες φάσεις στη ζωή, κι έτσι ασκούμεθα στην υπομονή και την αποφασιστικότητα. Να κοιτάς πάντα μπροστά και μακριά.