Sunday 13 October 2024

Αγιασμός Οχημάτων


Η χθεσινή ημέρα είχε κάτι ιδιαίτερο, την Τελετή Αγιασμού Οχημάτων, που έλαβε χώρα στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας.
 


Κατά την όμορφη αυτή Τελετή προσευχηθήκαμε, ενώπιον αρκετών οχημάτων Ομογενών...
 


«Κύριε Ιησού Χριστέ Θεέ και Σωτήρα μας· Εσύ που ήλθες για να σώσεις όλους τους ανθρώπους· Εσύ που κάθεσαι στον Ουράνιο Θρόνο Σου σαν Παντοκράτορας του Ουρανού και της γης· Εσύ που όταν ήσουν σωματικά στον κόσμο αυτό  πεζοπορώντας επισκέφθηκες πόλεις και χωριά και λίγο πριν το Εκούσιο Πάθος καθισμένος επάνω στο ταπεινό υποζύγιο εισήλθες στα Ιεροσόλυμα· Εσύ που έστειλες τον Διάκονο Φίλιππο να συναντήσει τον Αιθίοπα Αξιωματούχο και πάνω στο αμάξι του, του μίλησε για Σένα και τον βάπτισε στην συνέχεια, αφού πίστεψε μέσα από την καρδιά του...
 


Εσύ Δέσποτα ευλόγησε τα αυτοκίνητα αυτά και τα πιστά παιδιά Σου που Σε προσκάλεσαν για τον σκοπό αυτό με την Ακολουθία του Αγιασμού. Στείλε τον φύλακα Άγγελο Σου να προστατεύει τα αυτοκίνητα και όσους ταξιδεύουν με αυτά από κάθε κίνδυνο, ατύχημα και από κάθε δυσάρεστη περίσταση και βοήθησε τους να φθάνουν πάντοτε στον προορισμό τους με ασφάλεια, υγεία και χαρά.»

No comments: