Wednesday, 11 April 2012

To Α-Ω του Ην. Βασιλείου

Τα νέα βρετανικά γραμματόσημα που εκδόθηκαν χθες παρουσιάζουν τη δεύτερη σειρά του γνωστού Α-Ω του Ην. Βασιλείου. Η πρώτη ανάλογη σειρά είχε εκδοθεί πέρσι τον Οκτώβρη.

Είναι 14 πανέμορφα γραμματόσημα, τα οποία απεικονίζουν βασικά (τα 13 από αυτά) σημαντικά έργα ανθρώπων, όπως Δημαρχεία, κάστρα, Πανεπιστήμια, μουσεία, γέφυρες, Ναούς κ.ά., ενώ ένα απεικονίζει τη βραχώδη ακτή του Ντόβερ.

Τα σημαντικά αυτά κτίσματα, ή γεωγραφικά σημεία, τα οποία θα τα αποκαλούσαμε και ορόσημα ή αξιοθέατα, βρίσκονται κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Ην. Βασιλείου.

Ο Philip Parker, εκπρόσωπος των Royal Mail Stamps, ανέφερε για τη σειρά αυτή: «Our two-part journey around the UK has proved a wonderful reminder of the fantastic number of landmarks we are fortunate to enjoy in the UK. From Manchester Town Hall to the ZSL London Zoo, these landmarks represent some of the most important places in the UK's history and form a huge part of our heritage».

No comments: