Thursday 3 March 2016

Επανακυκλοφορία του περ. Orthodox Outlook

Mε πολλή χαρά κρατώ στα χέρια μου και πάλι, μετά από πολλά χρόνια το έγκριτο περιοδικό Orthodox Outlook. Είναι ένα περιοδικό που εκδίδεται στην Αγγλία και στην αγγλική γλώσσα από Άγγλους Ορθόδοξους κληρικούς και λαϊκούς.


Εμείς φθάσαμε στη Βρετανία (και συγκεκριμένα στην Ουαλία) τον Αύγουστο του 1987. Το εν λόγω περιοδικό είχε αρχίσει να εκδίδεται τον προηγούμενο χρόνο. Σύντομα μετά την άφιξή μας γνωριστήκαμε με τους τότε εκδότες, τον π. Στέφανο Maxfield και τους συνεργάτες του. Αμέσως γίναμε συνδρομητές του περιοδικού και παρακολουθήσαμε την πολυκύμαντη πορεία του μέχρι σήμερα, που έχουμε μπροστά μας το 118ο τεύχος. Στην πορεία των χρόνων είχαμε την ευκαιρία να προσφέρουμε στο Orthodox Outlook 16 δικά μας άρθρα.


Το Orthodox Outlook είχε παύσει την έκδοσή του το 2003. Από τότε πολλοί ήταν αυτοί που το αναζητούσαν. Ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων & Μ.Β. κ. Γρηγόριος χαιρετίζει με ειλικρινή εγκαρδιότητα την επανέκδοση του περιοδικού. Ο Αγγλικανός Επίσκοπος Λονδίνου The Rt Revd & Rt Hon Dr Richard Chartres ανέφερε σε πρόσφατη εκδήλωση του AECA στη Βουλή των Λόρδων ότι «Είναι σημαντική -για την Ορθοδοξία στη Βρετανία- η επανέκδοση του Οrthodox Οutlook»!


Ο εμπνευσμένος και ιδιαίτερα ταλαντούχος και πολύ επιμελής π. Στέφανος Maxfield αναλαμβάνει και πάλι την ευθύνη για την έκδοση του Οrthodox Οutlook. Αυτό αποτελεί εγγύηση για την επιτυχία του περιοδικού. Η θεματολογία του νέου τεύχους είναι ποικίλη. Θεολογικά, εκκλησιολογικά, αγιολογικά, εκπαιδευτικά, βιβλιοπαρουσιάσεις, ακόμα και νηστήσιμες συνταγές είναι ανάμεσα στα περιεχόμενα του τεύχους 118. Εμείς ευχόμαστε ολόψυχα να είναι καλοτάξιδο το Οrthodox Οutlook στη νέα επανέκδοσή του και να συμβάλει με την παρουσία του στην ενημέρωση και στην πνευματική οικοδομή των αγγλόφωνων Ορθοδόξων όπου γης.

π. Α.Δ.Σ.

No comments: