Tuesday 25 June 2019

Επιτροπή Ενθρόνισης Αρχιεπισκόπου Θυατείρων


Συστήθηκε και άρχισε ήδη τις εργασίες της η Επιτροπή Ενθρόνισης του νεοεκλεγέντος Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Νικήτα! Αποτελείται από κληρικούς και λαϊκούς, προεδρεύοντος του Θεοφιλεστάτου  Επισκόπου Τροπαίου κ. Αθανασίου, Πρωτοσυγκελλεύοντος της Ι.Α. Θυατείρων και Μ.Β.


Χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής στα Γραφεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής. Σε αυτήν έλαβαν μέρος μερικά μέλη της Επιτροπής και με τους υπόλοιπους έγινε τηλεφωνική επικοινωνία για να επικυρωθούν οι αρμοδιότητες.



Τα χρονικά περιθώρια είναι βέβαια στενά, αφού η Ενθρόνιση του Σεβασμιωτάτου θα λάβει χώρα στις 27 Ιουλίου, αλλά η εμπειρία των μελών της Επιτροπής δεδομένη.



Τα ζητήματα με τα οποία θα ασχοληθεί λεπτομερειακά η Επιτροπή είναι πολλά και ποικίλα και άπτονται των παρακάτω κατηγοριών: Προετοιμασίες (Αφίσα), Προσκλήσεις (σε επισήμους, κληρικούς, Άρχοντες, Κοινοτικούς και Ομογενειακούς παράγοντες), Εκκλησία (Υποδοχή επισήμων, Τελετή, Κληρικοί που θα λάβουν μέρος στην Ακολουθία, Βυζαντινή Χορωδία, Έντυπο - Βιβλιάριο [Απόφαση Ι.Σ., Ακολουθία, Βιογραφικό, φωτογραφία, οδηγίες για τη δεξίωση], Ασφάλεια), Δεξίωση (Ξενοδοχείο, Εισιτήρια, Ομιλίες), καθώς και άλλα γενικά θέματα.

No comments: