Tuesday 4 June 2019

Καλοκαιρινά λουλούδια της Αποδημίας


Ο κήπος έχει πάντα τη δική του ιστορία. Ειδικά ο κήπος της Αποδημίας, που φέρνει μαζί του όχι μόνο χρώματα κι αρώματα, αλλά και τόσα όνειρα, τόσα βιώματα, τόσες σκέψεις, τόσες εικόνες...


Στο ΒΔ Λονδίνο, όπου ταχθήκαμε να φυλλάττουμε Θερμοπύλες, τα λουλούδια της καρδιάς μας, που φυτρώνουν στον Απόδημο κήπο μας, και ομορφαίνουν τις ημέρες και τις ώρες μας, είναι η απαντοχή και η καταφυγή μας.



Πάντα, μα πάντα, σε στιγμές ακραίες, σε στιγμές δύσκολες και δυσάρεστες, αλλά και στις ευχάριστες και χαρούμενες ώρες, ο κήπος, τα λουλούδια, τα λαμπερά και φωτεινά χρώματα, δίνουν ζωή, δίνουν ελπίδα, προσφέρουν χάρη κι ευλογία.



Δεν περιγράφονται εύκολα τα συναισθήματα που γεννούν τα πανέμορφα αυτά ποιήματα της φύσης, τα άνθη της γης, τα λουλούδια με τα ποικίλα χρώματα και τις υπέροχες ευωδίες.



Πάντως, πολλές φορές τα συνδέουμε, και προφανώς πολύ καλά κάνουμε, όχι απλά με κάτι αόριστο κι αφηρημένο, αλλά με πρόσωπα συγκεκριμένα και αγαπημένα. Κι είναι εκεί που πραγματώνεται η υπερκόσμια διακοινωνία, αυτή που ενώνει ψυχές...

No comments: