Tuesday 13 October 2009

Ο Πλούταρχος στο Λονδίνο

Προχθές Κυριακή το βράδυ ο εξαίρετος Έλληνας καλλιτέχνης Γιάννης Πλούταρχος έδωσε συναυλία στην Αρένα του Wembley στο ΒΔ Λονδίνο.

Τη συναυλία οργάνωσαν με άρτιο τρόπο οι φίλοι μας Άγγελος Χρηστίδης και Παναγιώτης Αργυρού.

Όπως καταλαβαίνετε είχαμε κι εμείς την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε, ως φιλοξενούμενοι, την όμορφη αυτή μουσική εορτή, που μεταμόρφωσε το χώρο σε ευχάριστο ελληνικό πανηγύρι.

Σε προσωπικό επίπεδο είχα τη χαρά να δω και να μιλήσω -μετά από πολλές δεκαετίες- με τον παλιό μου συμμαθητή από το Ναύπλιο Δημήτρη Κορδατζή.

Ο Δημήτρης ήταν βασικό μέλος της ορχήστρας, αφού είναι σπουδαίος και διακεκριμένος οργανοπαίχτης (στο μπουζούκι), ο οποίος είναι αχώριστος φίλος και συνεργάτης του Πλούταρχου τα τελευταία 4 χρόνια.


Στο πρόγραμμα έλαβε μέρος και η γνωστή από ελληνική τηλεοπτική εκπομπή ταλέντων Αναστασία, η οποία με την υπέροχη φωνή της τραγούδησε ελληνικά αλλά και κλασικά τραγούδια. Επίσης, τραγούδησε και μια άλλη νεαρή τραγουδίστρια, της οποίας όμως δεν γνωρίζω το όνομα.


Οπωσδήποτε όμως το αστέρι της εκδήλωσης ήταν αναμφισβήτητα ο Γιάννης Πλούταρχος, ο οποίος με την γλυκύτατη φωνή του, τα υπέροχα και ποιοτικά τραγούδια του και με την καλλιτεχνική εμπειρία του κατάφερε να φέρει σε πέρας ένα απαιτητικό μουσικό πρόγραμμα και να ευχαριστήσει όλους τους παρευρεθέντες (περίπου 3000 Έλληνες και ξένους).


Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης για την σκληρή δουλειά και το θαυμάσιο αποτέλεσμα που πέτυχαν.


Φάνηκε δε καθαρά πως ο Ελληνισμός του Λονδίνου διψά για τέτοιες ωραίες μουσικές εκδηλώσεις. Και εις άλλα τέτοια, με υγεία!

5 comments:

P. Kapodistrias said...

Πάντα να χαίρεσθε και να τραγουδάτε!!!!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Ήταν μια εκδήλωση που μας άφησε πολύ γλυκά συναισθήματα.

Panayiotis said...

Itan uperoxh vradia kai aksexasth!

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church said...

@ Panayiotis,

Χάρη σε εσένα και στον Άγγελο. Σας ευχαριστούμε από καρδιάς.

Panayiotis said...

Aksizei na anaferw oti h organwsi den tha itane oloklirwmenh an den eixame thn koukla mou vassia kai tin ekseretiki anita kai osoi alloi voithisane.
Sas euxaristoume gia ta kala sas logia kai elpizoume suntoma na ksana zisoume pali mia tetoia empoiria.