Sunday 6 June 2010

110 χρόνια Ορθοδοξίας στην Κορέα

Η Ιερά Μητρόπολη Κορέας τίμησε με εορταστικές εκδηλώσεις την σπουδαία Επέτειο των 110 χρόνων Ορθοδοξίας στη Νότια Κορέα. Επίσημος καλεσμένος και εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου ήταν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο οποίος ταξίδεψε από το Λονδίνο στη Σεούλ για να συμμετάσχει στις επιστημονικές, λειτουργικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε ειδικά η εκεί Ιερά Μητρόπολη.

Κεντρική θέση στις εκδηλώσεις αυτές είχε το Διεθνές Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 29 Μαΐου στην Αίθουσα του ιεραποστολικού Κέντρου με θέμα: ΕΧΘΡΟΣ Η ΦΙΛΟΣ; ΟΡΘΟΔΟΞΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΤΟ ΜΥΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ. Στο Διεθνές Συμπόσιο συμμετείχαν διακεκριμένοι Ορθόδοξοι επιστήμονες από την Αμερική και την Αγγλία.


Επίσης, οργανώθηκε πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε την Κυριακή 30 Μαΐου στον Καθεδρικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Σεούλ. Στην Θ. Λειτουργία αυτή συμμετείχαν ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Βλαδιβοστόκ κ. Βενιαμίν, ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Πατριάρχου Μόσχας κ. Κυρίλλου, και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Πισιδίας κ. Σωτήριος, Ν. Ζηλανδίας κ. Αμφιλόχιος, και Κορέας κ. Αμβρόσιος. Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ιεραποστολικώς εργασθέντων στην εν Κορέα Ορθόδοξη Εκκλησία κατά τα περασμένα 110 χρόνια και η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα πού έγιναν στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου.

2 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Ωραίες εικόνες, και ωραία μουσική! Να τα χιλιάσουν!

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Είναι όντως πολύ συγκινητικό το έργο της Ελληνορθόδοξης Ιεραποστολής στην Κορέα. Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας.