Friday 18 June 2010

Το Μουντιάλ και ο κανόνας... 3964

Λίγες μόνο ώρες μετά το θρίαμβο του αντιπροσωπευτικού μας ποδοσφαιρικού συγκροτήματος έναντι της Νιγηρίας (2-1), η Εθνική μας βλέπει και πάλι ουρανό και μαζί της κι εμείς... Ο Οικουμενικός Ελληνισμός ξαναέβαλε τα μπλε του και ανήρτησε πάλι τις γαλανόλευκες! Κυριολεκτώ!

Το Μουντιάλ λοιπόν καλά κρατεί. Οι ποδοσφαιρόφιλοι παγκοσμίως έχουν την τιμητική τους αυτή την εποχή. Η στρογγυλή «θεά» έχει μαγέψει για άλλη μια φορά ανθρώπους από όλες τις χώρες του πλανήτη γη, ανεξάρτητα από έθνος, φυλή, χρώμα, ηλικία, φύλο, κοινωνική τάξη και εκπαιδευτικό επίπεδο.

Ένα ερώτημα βρίσκεται στα μυαλά όλων των οπαδών παγκοσμίως και βέβαια και στο επίκεντρο των ποδοσφαιρο-συζητήσεων: ποιά εθνική ομάδα θα σηκώσει στις 11 Ιουλίου το βαρύτιμο τρόπαιο στον ουρανό του Γιοχάνεσμπουργκ. Και φυσικά τα στοιχήματα δίνουν και παίρνουν.

Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του ιστολογίου sport24.gr:

Υπάρχει όμως και κάποιος που δεν έχει την παραμικρή αγωνία για το ποια ομάδα θα στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου καθώς -όπως διατυμπανίζει- την ξέρει εδώ και πολύ καιρό!

Ο λόγος για έναν Ιταλό φίλαθλο ο οποίος δύο ημέρες πριν την έναρξη της διοργάνωσης "αποκάλυψε" στην RAI της ιταλικής τηλεόρασης ότι σύμφωνα με τον "κανόνα 3964", παγκόσμια πρωταθλήτρια θα στεφθεί η Γερμανία...
.
Σύμφωνα λοιπόν με τον κανόνα αυτό, ισχύουν τα εξής:
.
- Η Αργεντινή αναδείχτηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια το 1978 και το 1986, με το σύνολο να μας κάνει... 3964.

- Η Γερμανία κατέκτησε τα δύο τελευταία της τρόπαια το 1974 και το 1990, με το άθροισμα να μας κάνει... 3964.

- Η Βραζιλία στέφθηκε πρωταθλήτρια κόσμου το 1962 και το 2002, κάτι που μας κάνει... 3964, αλλά και το 1970 και 1994 που μας οδηγεί και πάλι στον "μαγικό" αριθμό... 3964.
.
Συμπεράσμα: Αν από το 3964 αφαιρέσουμε το 2010 που έχουμε τώρα, το αποτέλεσμα είναι 1954, κάτι που απλούστατα σημαίνει πως τα "πάντσερ" θα πάρουν το τρόπαιο στα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής, αφού το 1954 είχαν κατακτήσει τον πρώτο παγκόσμιο τίτλο στην ιστορίας τους (3-2 στον τελικό την Ουγγαρία)!

Η δική μας ανταπόκριση: Ας στεφθεί η Γερμανία παγκόσμια πρωταθλήτρια. Δεν μας ενοχλεί. Αρκεί να παίξει η δική μας Εθνική στο τελικό! Κι ας χάσει...

Επιμέλεια: Βαγγέλης Σταματόπουλος

8 comments:

logia said...

τώρα γιατί εμένα αυτές οι μέρες μπροστά στην τηλεόραση μου θυμίζουν παλιούς κακούς καιρούς από τα παιδικά μου χρόνια; Τότε που το ποδόσφαιρο ήταν το όπιο του λαού για να ξεχνά τα βάσανα της χούντας;

πάντως μια όμορφη καλημέρα στέλνω στον απόδημο Ελληνισμό μας!

Anastasios said...

@ logia,

Εκείνο που χρειαζόμαστε είναι αγωνιστικό πνεύμα. Το ζήτημα είναι πως το αποκτούμε. Από που ξεκινούμε. Ποιός μας εμπνέει. Αν το ποδόσφαιρο, όπως έγινε το 2004, μπορεί να μας εμπνεύσει για μια νέα αγωνιστική εθνική πορεία, γιατί όχι!

Καλημέρα!

serafim said...

Av paixoume stov teliko dev xavoume dioti tote oloi oi kavoves avairouvte :-)

Anastasios said...

@ serafim,

Σωστός ο Πρόεδρος!

Μάκαρι να ξαναζήσουμε εκείνη τη στιγμή του 2004, που έχουμε φωτογραφηθεί μαζί. Εκείνη η φωτογραφία θεωρώ πως έχει αποτυπώσει μια από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές της ζωής μου.

Σίγουρα είναι η πιο πολύτιμη φωτογραφία μου, γιατί είναι πλημμυρισμένη από ευτυχία και εθνική ανάταση & περηφάνεια.

Anonymous said...

ΚΑΝΤΕ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΕΥΧΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΘΝΕΙΣ ΜΑΣ.ΕΧΩ ΑΠΟΡΙΑ ΓΙΑΤΙ Η ΑΓΓΛΙΑ ΕΝΩ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΕ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ.ΝΟΜΙΖΩ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ --ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ;ΠΗΝ

Anastasios said...

@ ΠΗΝ,

Όταν λες "Διεθνείς μας" εννοείς τους Έλληνες ή τους Άγγλους;

Πάντως η Αγγλία παίζει στο Μουντιάλ. Έχει παίξει ήδη έναν αγώνα και σήμερα θα παίξει τον δεύτερο.

Anonymous said...

εννοω τους ελληνες αλλα δεν ηξερα πως η Αγγλια παιζει.Μου αρεσει το αγγλικο ποδοσφαιρο.Σας ευχαριστω ...πην

Anonymous said...

Less.... ? Arg-ger : 0-3