Thursday 30 June 2022

Εσπερινός περίπατος - 2

 
Στον χθεσινοβραδινό μου περίπατο στη νέα μου γειτονιά, στην περιοχή του βασιλικού δάσους (Kingswood, Ανατολικό Bristol), μετά την όψιμη βροχή, που μας ταλαιπώρησε όλη την ημέρα της εορτής των Πρωτοκορυφαίων, είχα την ευκαιρία να δω και να αποτυπώσω κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία.
 

Κατ’ αρχάς τον Αγγλικανικό Ναό της Αγίας Τριάδος, με το ψηλό καμπαναριό, ο οποίος οικοδομήθηκε μεταξύ 1819-1821. Αυτός ανηγέρθη με κρατικά χρήματα που προσφέρθηκαν από το Βρετανικό Κοινοβούλιο, με σκοπό να υπογραμμισθεί η ήττα του Ναπολέοντα στο Βατερλώ, γι’ αυτό ονομάσθηκε «Waterloo Church». Έχει μάλιστα χαρακτηριστεί ως διατηρητέο κτήριο βαθμού Β’.
 

Κοντά στην εν λόγω εκκλησία είδα μια παράξενη πρόσοψη κτηρίου, η οποία έχει χαραγμένη θέση για πόρτα και παράθυρο, αλλά δεν έχει άνοιγμα ούτε για πόρτα ούτε για παράθυρο! Αναρωτιέται κανείς πως θα μπορούσε να μπει στο κτήριο αυτό.
 

Στην απέναντι πλευρά του ίδιου δρόμου βλέπουμε ωραία παραδοσιακή πέτρινη οικία, κτισμένη σε ένα αρχιτεκτονικό στυλ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ακραιφνώς Μπριστολικό, εξ ου και η ονομασία της ως «Bristol House». Η χρονολογία ανέγερσης είναι: 1876.
 

Ο περίπατος διανθίζεται και η στράτα ευωδιάζει όταν εισερχόμαστε στο όμορφο πάρκο του Kingswood, που είναι γεμάτο με εύοσμα λουλούδια, καθώς επίσης και με κάποια έργα τέχνης, όπως αυτό το ωραίο ξύλινο γλυπτό της παρούσας ανάρτησης.
 

Ιδιαίτερη και γλυκύτατη εντύπωση προξενεί το αρκουδάκι που βρέθηκε αφημένο στην είσοδο του προαυλίου ενός σπιτιού. Δεν μπορεί ο περιπατητής να μην σταματήσει να το περιεργαστεί και να μην χαμογελάσει με την πρωτοτυπία της υποδοχής...

No comments: