Friday 30 December 2022

Αγιασμός Υδάτων στο Bristol

 

Η Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Bristol ανακοινώνει στα μέλη και στους φίλους της πως διοργανώνει και πρόκειται να τελέσει την παραδοσιακή Ακολουθία του Αγιασμού των Υδάτων.

Η εν λόγω Ιερή Ακολουθία πρόκειται να τελεσθεί, σύμφωνα και με την αφίσα της παρούσας ανάρτησης, την Κυριακή 8η Ιανουαρίου 2023, στις 1.00 μ.μ., στο ποτάμιο λιμάνι της ιστορικής πόλης του Bristol, στην οποία υπάρχει Ελληνορθόδοξη Κοινότητα από το 1877.
 
Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι! Ιδιαίτερα προσκαλούνται τα παιδιά και οι νέοι, για να παρακολουθήσουν και να συμμετάσχουν σε μια σπάνια Ακολουθία της Εκκλησίας μας, που έχει μεγάλη αξία και πνευματική σημασία για τη ζωή όλων.
 
Στον Αγιασμό των Υδάτων έχουν προσκληθεί όλοι οι Ελληνορθόδοξοι της ευρύτερης περιοχής, αλλά και όλοι οι ετερογενείς Ομόδοξοι (Άγγλοι, Ρώσοι, Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Γεωργιανοί κ.ά.).
 
Ἡ τελετή τῆς καταδύσεως τοῦ Τιμίου Σταυροῦ

Κατά τήν λιτανείαν ψάλλομεν τά ἰδιόμελα τοῦ Μ. Ἁγιασμοῦ Φωνὴ Κυρίου ἐπὶ τῶν ὑδάτων κ.λπ. Εἰς τόν προκαθωρισμένον τόπον Καὶ ὑπὲρ τοῦ καταξιωθῆναι... κ.λπ. καί τό Εὐαγγέλιον τοῦ Μ. Ἁγιασμοῦ. Εἰρηνικά ἕως τοῦ Ὑπὲρ τοῦ εἰσακοῦσαι.... Ἐπάκουσον ὁ Θεός... Εἰρήνη πᾶσι. Τάς κεφαλὰς ἡμῶν... Κλῖνον, Κύριε, τὸ οὖς σου, καὶ ἐπάκουσον ἡμῶν... Σὺ γὰρ εἶ ὁ ἁγιασμὸς... Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε... καί ρίπτεται ὁ Σταυρός. Ἀπόλυσις.

No comments: