Saturday 20 September 2008

Αγιασμός στα Σχολειά μας

Τα Ελληνικά Παροικιακά Σχολεία της Ομογένειας στη Μεγ. Βρετανία ξεκινούν αυτές τις ημέρες και πάλι τη λειτουργία τους. Υποδεχόμαστε νέους και παλιούς μαθητές με αγάπη και ανοιχτές αγκαλιές.

Στα Σχολειά μας οργανώνονται εκτός των άλλων και Αγιασμοί, σύμφωνα με το πατροπαράδοτο έθιμο που θέλει να «αρχίζουμε από Θεού». Στο Ελληνικό Κολέγιο Αγ. Παντελεήμονος στο ΒΔ Λονδίνο τελέσαμε χθες και τελούμε και σήμερα Αγιασμούς στα διάφορα τμήματά του, προσφέροντας ευχές και προσευχές για τα καλοσυνάτα παιδιά μας, για τους αφοσιωμένους εκπαιδευτικούς και για τις ευγενικές και φιλογενείς οικογένειες.

«Κύριε ο Θεός ημών, ο φως οικών απρόσιτον, η πηγή της σοφίας και της γνώσεως, ο τον Σολομώντα σοφίαν διδάξας και δια της επιφοιτήσεως του παναγίου Πνεύματος τους αλιείς κήρυκας του Ευαγγελίου, διδασκάλους και Αποστόλους αναδείξας. Συ Κύριε, ο ειπών εκ σκότους φως λάμψαι, λάμψον εν ταις καρδίαις των ενταύθα διδασκόντων και διδασκομένων την επίγνωσιν της σης αληθείας και το φως σου το αΐδιον. Δος αυτοίς πνεύμα σοφίας, πνεύμα συνέσεως. Φώτισον τους οφθαλμούς των ψυχών αυτών εις το ειδέναι αυτούς και ποιείν το θέλημά σου. Τέκνα φωτός ανάδειξον αυτούς, εν παντί έργω αγαθώ καρποφορούντας και αυξανομένους δια της άνωθεν σοφίας...».

1 comment:

P. Kapodistrias said...

Καλή κι ευλογημένη χρονιά Σας!!!