Thursday 8 January 2009

Orthodox Outlook

Έλαβα χθες το νέο τεύχος (Νο. 111, Δεκέμβριος 2008) του αγγλικού Πανορθόδοξου Χριστιανικού περιοδικού με την ονομασία «Orthodox Outlook».

Το νέο αυτό τεύχος είναι αφιερωμένο στον Άγιο Ιωάννη της Κροστάνδης, σπουδαία οσιακή μορφή της Ρωσικής Εκκλησίας, ο οποίος γεννήθηκε στις 19 Οκτωβρίου 1829 και εκοιμήθη ειρηνικά στις 20 Δεκεμβρίου 1908. Στις 32 πολύχρωμες σελίδες του το περιοδικό, εκτός από το κύριο θέμα, δημοσιεύει άρθρα για τα Χριστούγεννα, για τον Άγιο Νικόλαο, για τη Νηστεία, επίσης δε, Πνευματικές Συμβουλές, Βιβλιοπαρουσιάσεις και Εκκλησιαστικές Ειδήσεις.

Το περιοδικό Orthodox Outlook εκδίδεται για πολλά χρόνια. Ίσως πάνω από 20. Αυτό τον καιρό βρίσκεται στην τρίτη εκδοτική εποχή του. Δυστυχώς, όπως και στις προηγούμενες εποχές, φαίνεται πως αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα. Για τον λόγο αυτό ο σημερινός εκδότης, π. Αθανάσιος Ledwich, Άγγλος Ορθόδοξος Ιερέας, κάνει έκκληση στους φίλους και υποστηρικτές της ωραίας αυτής εκδοτικής προσπάθειας να συνδράμουν οικονομικά. Όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα και την καλή διάθεση ας το κάνουν. Αξίζει.

No comments: