Tuesday 16 June 2009

Φράουλες

Στο Λονδίνο είχαμε χθες 27 βαθμούς Κελσίου. Καύσωνας, για τα βρετανικά δεδομένα. Έτσι, σκεφθήκαμε να βγούμε στον κήπο μας και να μαζέψουμε φράουλες, που θεωρούνται ως δροσιστικά φρούτα. Ιδού το αποτέλεσμα. Ένα ωραίο και μεγάλο πιάτο, γεμάτο με τα εύγευστα αυτά φρούτα.

Η φράουλα έχει -όπως λένε- το χρώμα του πάθους και βέβαια έχει και γλυκιά γεύση. Μπορούμε να την βρούμε όλο τον χρόνο, αλλά αυτήν την περίοδο είναι άφθονες αφού η κορύφωση της παραγωγής τους είναι από τον Απρίλιο μέχρι Ιούλιο.

Είναι ιδιαίτερα θρεπτική, καθώς έχει άφθονη βιταμίνη C, βιταμίνη Ε, βιταμίνη Α (καροτίνη), ασβέστιο, φώσφορο, κάλιο, ιώδιο, μαγνήσιο, σελήνιο, τανίνες, και αρκετές φυτικές ίνες. Τα οφέλη για την υγεία καταναλώνοντας την είναι πολλά. Βοηθά όσους πάσχουν από αναιμία, υπέρταση αλλά και δυσκοιλιότητα.

Οι φράουλες μπορούν να καταναλωθούν με ποικίλους τρόπους. Μπορούμε να τις απολαύσετε ωμές, σκέτες αλλά και με ζάχαρη, γιαούρτι αλλά και σαντιγί. Μπορούμε όμως να φτιάξουμε και ένα δροσιστικό μίλκ σέικ φράουλας, φρουτοσαλάτα, γρανίτα, ζελέ με φράουλες αλλά και κοκτέιλ με φράουλες.

4 comments:

Κώστας Καρακάσης said...

Καλημέρα Αδελφέ μου και... καλοφάγωτες! Εδώτις αγοράζουμε 2 ευρώπουλα το κιλό. Πάντως εγώ έκανα την μαρμελάδα μου!!!!
Η μητέρα μου τις έπλενε καλά, τις έκοβε στην μέση, τις ράντιζε με ζάχαρι και κονιάκ ή γκράν-μαρνιέ και από πάνω σαντιγύ. Τις άφηνε για λίγες ώρες στο ψυγείο και μετά....
ΚΑΥΣΩΝΑΣ με 27ο....;;;;!!!!
Τι να λέμε εδώ οι "Αφρικάνοι"! Αύριο περιμένουμε 37ο και νάμαστε καλά.

Anastasios said...

@ Κώστας Καρακάσης,

Καλημέρα σας!

Όλες οι ωραίες συνταγές δεκτές!

Δυστυχώς ο καύσωνας της Ελλάδας φέρνει και τις πυρκαγιές, κι όποιον πάρει ο χάρος...

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Δροσερή, παρά τον καύσωνα τον έχετε, ανάρτηση.
΄Ετσι όπως αναφέρει ο κ. Καρακάσης τις έφτιαχνε και η δική μου Αναπλιώτισσα μαμά.

Εδώ δρόσισε, αλλά καιγόμαστε και για φέτος δυστυχώς, διαφορετικά. Οι "καλοί" οι άνθρωποι περίμεναν πώς και τί τα μποφόρ για να δράσουν.

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Στην Αγγλία -όπως είναι γνωστό- αλλάζει κάθε μέρα ο καιρός. Ευτυχώς και σήμερα έχει ηλιοφάνεια και η καλή ημέρα φάνηκε από το πρωΐ.

Εύχομαι λιγότερες πυρκαγιές στην Πατρίδα.