Wednesday 17 June 2009

«Κούρος Ευρωπού»

Λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση, την οποία με μεγάλη χαρά παρουσιάζουμε εδώ:

Η Μακεδονική Εταιρεία ΤΕΧΝΗ Κιλκίς ανακοινώνει, ότι το Σάββατο, 27 Ιουνίου 2009, στις 8.30 το βράδυ, στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς, θα γίνει η Απονομή του Αριστείου Ποίησης «Κούρος Ευρωπού». Πρόκειται για το τιμητικό αφιέρωμα «Ψελλίζοντας τα ουσιώδη των σιωπών…» στον ποιητή π. Παναγιώτη Καποδίστρια από τη Ζάκυνθο και η απονομή σ’ αυτόν του «Αριστείου 2009» για την εξαιρετική του πνευματική προσφορά.


Για το ποιητικό του έργο ο π. Παναγιώτης Καποδίστριας τιμήθηκε από την Ακαδημία Αθηνών. Ως ποιητής και δοκιμιογράφος, αλλά και για τις θεολογικές και ιστοριοδιφικές του μελέτες, έτυχε και πολλών άλλων πανελλαδικών και διεθνών διακρίσεων. Αναφορά στον τιμώμενο ποιητή και το έργο του θα κάνει η κ. Μαρία Λιτσαρδάκη, Καθηγήτρια του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Αποσπάσματα από το έργο του θα αποδώσουν μέλη της Θεατρικής Σκηνής της ΤΕΧΝΗΣ. Η σκηνοθετική επιμέλεια του αφιερώματος ανήκει στον Παύλο Δανελάτο.


Θερμότατα συγχαρητήρια και εγκαρδιότατες ευχές ανήκουν δικαιωματικά στον αγαπητό αδελφό, συλλειτουργό και συνιστολόγο π. Παναγιώτη Καποδίστρια, ο οποίος με το σημαντικό έργο του τιμά τον Ελληνορθόδοξο Κλήρο και τη Νέα Ελληνική Ποίηση. Και εις ανώτερα...

2 comments:

P. Kapodistrias said...

Ευχαριστώ για την τιμή της ανάδειξης στο μεστό ετούτο Ιστολόγιο!

Ανταποδίδω ευγνωμοσύνη και αγάπη!

Κώστας Καρακάσης said...

ΕΥΧΌΜΑΣΤΕ ΌΛΟΙ ΑΠΌ ΚΑΡΔΙΑΣ ΚΑΙ Σ'ΑΝΏΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ....

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.