Wednesday 2 September 2009

Το γκολ του Νίκου

Ο ποδοσφαιριστής της οικογένειάς μας, ο δευτερότοκος Νίκος, έχει ως γνωστόν διαπρέψει στον αθλητισμό. Ξεκίνησε παίζοντας για την Ακαδημία της μεγάλης Αγγλικής ομάδας Chelsea, κατόπιν μετεγράφη στον Ολυμπιακό Πειραιώς και ύστερα στην Αγγλική Luton Town. Έχει επίσης εκπροσωπήσει τα εθνικά χρώματα της αγαπημένης Πατρίδας, παίζοντας διεθνείς ποδοσφαιρικούς αγώνες με την Εθνική Παίδων (U17) και την Εθνική Νέων (U19).
 
 
Το τελευταίο διάστημα, λόγω των Κολεγιακών και Πανεπιστημιακών του σπουδών (Sport Sciences), διατηρείται ενεργός ποδοσφαιρικά σε μικρότερου βεληνεκούς Αγγλικές ομάδες ποδοσφαίρου. Προχθές, ημέρα αργίας στη Βρετανία, έπαιξε αγώνα με την ομάδα του Greenford, εναντίον της αιώνιας τοπικής αντιπάλου Wembley και η ομάδα του νίκησε 3-1.


Τα στατιστικά του είχαν ως εξής: Έπαιξε 90΄ δεξιός κυνηγός. Έβαλε ένα θαυμάσιο γκολ (από τα ομορφότερα της ποδοσφαιρικής του καριέρας) από κατευθείαν κτύπημα φάουλ (βλέπε βίντεο) και είχε μία ασίστ. Έδωσε 6 σέντρες, κτύπησε 2 φάουλ και 3 κόρνερ. Είχε ένα σουτ λίγο έξω από το κάθετο δοκάρι. Κέρδισε 3 φάουλ, 2 κόρνερ και 4 αράουτ.

5 comments:

serafim said...

pragmati gkolara!!!!!
Bravo Nico, va tov xairosate father

Anastasios said...

@ serafim,

Δύσκολος αγώνας. Αλλά το όμορφο αυτό γκολ ανέβασε την ψυχολογία και όλα πήγαν καλά.

Μητρόπουλος said...

Ο Νίκος πέτυχε ένα γκολ όχι τυχαίο αλλά πολύ καλά μελετημένο! Ο στόχος ήταν το παραθυράκι της εστίας! Τοποθέτησε το σώμα του σε σωστή θέση, εστίασε την προσοχή του στο σημείο, ηρέμησε, έκανε σωστά βήματα, έγειρε το σώμα του όσο έπρεπε προς τα πίσω και έστειλε τη μπάλα στο στόχο!Η κίνησε προυποθέτει ωριμότητα, αυτοσυγκέντρωση, πειθαρχία πέρα από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του!!!
Το τελευταίο είναι όχι απλώς αναμφισβήτητο αλλά και σπάνιο!
Κάτι ακόμα εξίσου σημαντικό:
Ακόμα κι αν έπαιζε στην πρώτη κατηγορία της Αγγλίας, αυτό το χτύπημα θα ήταν πάλι γκολ! Αν προσέξει κανείς την πορεία της μπάλας, θα διαπιστώσει ότι το γκολ χαρακτηρίζεται άπιαστο!!!
Καλή συνέχεια Νίκο!!!

Anastasios said...

@ Μητρόπουλος,

Αξίζει να διαβάσουμε τι λέει το επίσημο report της ομάδας για τον αγώνα: “Nick Salapatas... unleash a perfect free-kick which sailed past Cassells into the top corner. It was a wonderful goal that would have graced a match played at the highest level”.

Κι αυτό το “highest level” είναι βέβαια η Premiership!!!

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως εκεί είναι προορισμένος να επιστρέψει!!!

Unknown said...

Και εις ανωτερα!!