Saturday 14 November 2009

Ρώσοι της Διασποράς

Ο Καθεδρικός Ναός των Ρώσων της Διασποράς στο Δυτικό Λονδίνο έχει σήμερα την τιμητική του. Ο Μητροπολίτης Ιλαρίων της Νέας Υόρκης και Ανατολικής Αμερικής, συμπαραστατούμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Βερολίνου, Γερμανίας και Μεγ. Βρετανίας Μάρκο, θα ευλογήσει το νέο Εικονοστάσιο και τον κεντρικό πολυέλαιο του Καθεδρικού Ναού.

Οι Ρώσοι της Διασποράς, όπως είναι γνωστό, πέρασαν από πολλές και διάφορες φάσεις, μέχρι την πρόσφατη τελική κανονική τακτοποίησή τους και αποκατάσταση της πλήρους εκκλησιαστικής και ευχαριστιακής διακοινωνίας με το Πατριαρχείο της Μόσχας. Ήταν κι αυτό ένα από τα προβλήματα που δημιούργησε η Οκτωβριανή Επανάσταση.

Πάντως, είναι αλήθεια, πως στο Λονδίνο βρίσκονται πολλοί Ρώσοι, οι οποίοι αγαπούν και σέβονται τις Ορθόδοξες Παραδόσεις και επιθυμούν να παρακολουθούν εκκλησιαστικές τελετές και γενικώτερα τη λατρεία στη δική τους γλώσσα. Για τούτο οργάνωσαν αυτή την Καθεδρική Ενορία, όπως και αρκετές άλλες, για να την έχουν ως πνευματικό σημείο αναφοράς της Αγίας Ορθοδόξου Πίστης μας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Καθεδρικός Ναός είναι αφιερωμένος στην Κοίμηση της Θεοτόκου και στους Βασιλικούς Μάρτυρες.

1 comment:

Alkmini said...

Μια καλησπερα και μια ευχη να εισαι καλα π.Αναστασιε.
καλη σου νυχτα.