Tuesday 21 September 2010

25-χρονα Εκκλησιαστικής Διακονίας [Β’]

Την Κυριακή 19η Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκαν στους χώρους της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Τιμίου Σταυρού και Αρχαγγέλου Μιχαήλ ΒΔ Λονδίνου εορταστικές επετειακές εκδηλώσεις, με αφορμή τη συμπλήρωση 25 χρόνων Εκκλησιαστικής Διακονίας του ιδιοκτήτη και διαχειριστή του παρόντος ιστολογίου.

Την ίδια ημέρα ο ιστολόγος γιόρταζε και τα γενέθλιά του.

Ήταν μια πλούσια βραδιά, στο πρώτο μέρος της οποίας πραγματοποιήθηκε Πνευματικό Συμπόσιο, αφιερωμένο στη «Χριστιανική Ιερωσύνη».

Το πλήρες Πρόγραμμα του Συμποσίου είχε ανακοινωθεί σε προηγούμενη ανάρτηση.

Ήταν ιδιαίτερα συγκινητικό για τον γράφοντα ότι ομίλησαν στο Συμπόσιο άνθρωποι με τους οποίους τον συνδέουν πολλά...

Πρώτος ομίλησε ο π. Σταύρος Κοφινάς, με τον οποίο συνεργάζομαι σε Επιτροπές για την Ποιμαντική της Υγείας, υπό την σκέπη του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Ο π. Σταύρος ήλθε ειδικά από την Αθήνα, για να παρευρεθεί σε Πανευρωπαϊκό Συνέδριο (στο οποίο έλαβα μέρος κι εγώ) και στο Συμπόσιό μας.

Κατόπιν έλαβε το λόγο ο π. Ιωσήφ Παλιούρας, παλιός μου συμφοιτητής και σταθερός φίλος για τις τελευταίες 3 δεκαετίες.

Ήταν ιδιαίτερη η τιμή και η χαρά μου επίσης που τρίτος ομιλητής ήταν ο πρωτότοκος γιος μου Δημήτρης, ο οποίος μετέφερε στο Συμπόσιο τη φωνή, τη σκέψη και τον παλμό της νέας γενιάς.

Τις εργασίες του Συμποσίου συντόνισε ο φίλος και εκλεκτός συνεργάτης στον εκπαιδευτικό τομέα Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης.

Μετά το Συμπόσιο προσφέρθηκε δείπνο (που επιμελήθηκαν οι Άρχοντες και οι Αρχόντισσες της Κοινότητάς μας) με μουσική (από την ορχήστρα του Γιώργου Γρηγορίου).

Στις εκδηλώσεις έλαβαν μέρος πολλοί επίσημοι, Άρχοντες Κοινοτήτων, εκπρόσωποι Συλλόγων και πολλοί φίλοι και συνεργάτες στον Αμπελώνα του Κυρίου μας.

Μεταξύ αυτών ο κ. Μάκης Παντζόπουλος, Γενικός Πρόξενος της Ελλάδος στο Λονδίνο, η Δρ. Νίκη Κατσαούνη, Μορφωτική Σύμβουλος της Κυπριακής Υπάτης Αρμοστείας, ο κ. Σάββας Παυλίδης, Προϊστάμενος της Κυπριακής Εκπαιδευτικής Αποστολής, ο κ. Νίκος Σκηνίτης, Αντιπρόεδρος του ΣΑΕ Ευρώπης και πολλοί κληρικοί.

Χαρά μεγάλη μας έδωσε η συμμετοχή μαθητών του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος, όπως επίσης και η παρουσία του κ. Νίκου Καλυβίτη, ο οποίος διανύει το 99ο έτος της ηλικίας του.

Οι Άρχοντες και οι Αρχόντισσες της Κοινότητάς μας προσέφεραν στον ιστολόγο πολλά και πλούσια δώρα. Δώρα παρέλαβε επίσης από το Νηπιαγωγείο Αγίου Παντελεήμονος, καθώς επίσης και από αρκετές οικογένειες και άτομα.

Ο ίδιος είχα την ευκαιρία να ευχαριστήσω πολλά άτομα, άνδρες και γυναίκες, ξεκινώντας από τον Πρόεδρο της Κοινότητας κ. Παντελή Δημοσθένους, την εκπρόσωπο της Βοηθητικής Αδελφότητας «Αγ. Αγάθη» κα. Αλεξάνδρα Κωνσταντίνου και την υπεύθυνη της διοργάνωσης του Δείπνου κα. Άννα Αναστάση, προσφέροντάς τους αναμνηστικά δώρα, μαζί με λίγα ειλικρινή λόγια, αναφορικά με την συνεργασία μας.

Ο μουσικολογιώτατος π. Ιωσήφ τραγούδησε πολύ όμορφα το τραγούδι «Χρυσοπράσινο φύλλο», αφιερωμένο στην εσταυρωμένη Κύπρο μας.

Κατόπιν εκπρόσωποι της Νεολαία μας, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κ. Παναγιώτη Αργυρού χόρεψαν στους ρυθμούς παραδοσιακής μουσικής.

Ήταν μια πραγματικά αξέχαστη βραδιά.

2 comments:

Anonymous said...

Pavta Tetoia!!!
Ygeia k Agaph euxomaste olopsuxa.
Kalh Suvexeia sth diakonia sas sto Lovdivo. Kalh Duvamh k pavta proodo.
D-M.D.

Pani said...

It was truely an unforgettable evening. Congratulations again. You are truely an asset to us and we are all very proud of you.
Pani