Sunday 12 September 2010

«Ο Άγιος των Φυλακισμένων»

Έλληνας υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης

Ο φάκελος που περιέχει το έργο αγάπης, φιλανθρωπίας και καλοσύνης του Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιου Ραπτόπουλου, έφθασε στη Σουηδική Ακαδημία. Μετά το ΝΑΙ του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο φάκελος τούτος συνοδεύεται με υπογραφές 100 προσωπικοτήτων και με τις ευχές όλων των Ελλήνων. Έτσι, ελπίζεται πως η Σουηδική Ακαδημία θα δώσει το Νόμπελ Ειρήνης, που είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής, στο μεγάλο έργο ενός Ορθόδοξου Ιερέα.

Ο περί ου ο λόγος είναι ο Αρχιμανδρίτης Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο οποίος ηγείται της παγκόσμιας Αδελφότητας «Οσία Ξένη» και έχει πολλές τιμητικές διακρίσεις. Ο πονεμένος κόσμος των απανταχού κρατουμένων, τον οποίο υπηρετεί με μεγάλη αφοσίωση και πλήρη αγάπη τον έχει ονομάσει: «Ο Άγιος των Φυλακισμένων».

Μέχρι σήμερα έχει αποφυλακίσει 15.000 κρατουμένους, με το ποσό των 500.000 ευρώ, από πολλές φυλακές του κόσμου. Συντηρεί κατασκηνώσεις στη Χαλκιδική, για τα παιδιά των φυλακισμένων του κόσμου. Χορηγεί υποτροφίες σε φοιτητές, τέκνα φυλακισμένων, βοηθά χρηματικά τις ανήμπορες οικογένειες φυλακισμένων, βοηθά τους πάντες για τα πάντα, χωρίς διακρίσεις και προτιμήσεις.
.
Άξιος τιμής λοιπόν ο ΄Ελληνας Ορθόδοξος κληρικός πατήρ Γερβάσιος Ραπτόπουλος, ο Άγιος των Φυλακισμένων.

3 comments:

Παναγιώτης Τελεβάντος said...

Αν απονεμηθεί τελικά το Νόμπελ Ειρήνης στον π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο θα είναι μια δίκαιη αναγνώριση σε ένα σπουδαίο κληρικό που επιτελεί καταπληκτικό έργο για δεκαετίες.

Παράλληλα όμως θα είναι και ένα ισχυρό χαστούκι στις παρείες των τριών τελευταίων Αρχιεπισκόπων Αθηνών Σεραφέιμ, Χριστόδουλο και Ιερώνυμο που δεν έκριναν άξιο να προαχθεί στο επισκοπικό αξίωμα ένα ακατήγορητο κληρικό με ένα τόσο σημαντικό και πολυσχιδές έργο.

Και αυτά την ώρα που επισκοποίησαν πληθώρα από μετριότητες αλλά και διαβεβλημένα πρόσωπα που κατασκανδάλισαν την Εκκλησία με τις αιρετικές διδασκαλίες τους ή και με τον απάδοντα σε κληρικούς βίο τους.

Anonymous said...

Ας προσευχηθούμε όλοι για την επιτυχία και τελική αναγνώριση του θεάρεστου έργου αυτού του ταπεινού ιερωμένου.
Και υπάρχουν πολλοί ακόμα που αξίζουν τιμής και αναγνώρησις, αλλά τόσο η Πολιτεία όσο και η Εκκλησία αγνοούν επιδεικτικά.
Κ.Κ.

Α. Παπαγιάννης said...

Ψυχές σαν τον π. Γερβάσιο δεν αποβλέπουν ούτε σε βραβεία ούτε σε επισκοπικούς θρόνους. Υποπτεύομαι ότι αν πάρει το Νόμπελ, θα αδειάσει πολλές φυλακές με το χρηματικό έπαθλο. Ο Θεός να τον έχει καλά, και να αναδεικνύει μιμητές του.