Thursday 16 September 2010

25-χρονα Εκκλησιαστικής Διακονίας [A']

Ο διαχειριστής του παρόντος ιστολογίου εορτάζει την ερχόμενη Κυριακή, 19η Σεπτεμβρίου 2010, την Επέτειο των 25 χρόνων της Εκκλησιαστικής του Διακονίας.

Με σκοπό να τιμηθεί το σημαντικό αυτό γεγονός, οργανώνονται στους Κοινοτικούς χώρους του Καθεδρικού Ναού Τιμίου Σταυρού & Αρχαγγέλου Μιχαήλ (Golders Green Road, London NW11 8HL), με την ευλογία του Σεβ. Αρχιεπισκόπου Θυατείρων και Μεγ. Βρετανίας κ.κ. Γρηγορίου, οι εξής εκδηλώσεις:

Α). Πνευματικό Συμπόσιο, αφιερωμένο στη «Χριστιανική Ιερωσύνη», 6.00 - 8.00 μ.μ.

Οι Ομιλητές και τα αντίστοιχα θέματα θα έχουν ως εξής:

Πρωτοπρ. Δρ. Σταύρος Κοφινάς,
«Ο Ιερέας ως φορέας αγάπης στον σύγχρονο κόσμο»

Πρωτοπρ. Ιωσήφ Παλιούρας,
«Ιερατική Διακονία στην Αρχιεπισκοπή Θυατείρων»

Δημήτρης Αν. Σαλαπάτας, Πτ.Θ.,
«Νέοι και Ιερωσύνη»

Συντονιστής του Συμποσίου θα είναι ο: Δρ. Σεραφείμ Κυριακίδης.

Β). Εορταστικό & Ερανικό Δείπνο με μουσική, από τις 8.00 μ.μ. Το Δείπνο γίνεται υπέρ Ανεγέρσεως και Αποπερατώσεως του νέου Βυζαντινού Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος Harrow - ΒΔ Λονδίνου.

Τα βιογραφικά των Ομιλητών έχουν ως εξής:

Πρωτοπρ. Δρ. Σταύρος Κοφινάς

Ο π. Σταύρος γεννήθηκε στη Βόρεια Καρολίνα των Η.Π.Α. και σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή της Βοστώνης. Κατόπιν έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κλινική Ψυχολογία. Σήμερα, εκτός από την Ιερατική του ιδιότητα, εργάζεται και ως Ψυχοθεραπευτής. Τα τελευταία χρόνια ασχολείται ιδιαίτερα με θέματα Ποιμαντικής Ασθενών και οργανώνει ως εκπρόσωπος του σεπτού Οικουμενικού Πατριαρχείου Διεθνή Συνέδρια. Είναι Συντονιστής του Παγκοσμίου Δικτύου του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την Ποιμαντική Διακονία στο Χώρο της Υγείας. Είναι συγγραφέας πολλών βιβλίων και άρθρων.


;l; ;l; ;l;

Πρωτοπρ. Ιωσήφ Παλιούρας

Γεννήθηκε στα Τρίκαλα. Σπούδασε Μουσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Από το 1986 ζει με την οικογένειά του στο Λονδίνο. Διακονεί ως Ιερ. Προϊστάμενος τον Ι.Ν. Αγ. Αποστόλων Hertfordshire. Είναι ο Ιδρυτής και Διευθυντής της Σχολής Βυζ. Μουσικής της Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β. Παρουσιάζει τακτικά προγράμματα στο Ελληνικό Ραδιόφωνο και την Ελληνική Τηλεόραση στο Λονδίνο. Έχει εκδόσει πολλά CDs με Εκκλησιαστικούς Ύμνους.

;l; ;l; ;l;

Δημήτρης Aν. Σαλαπάτας

Γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά ανατράφηκε στους κόλπους της Ομογένειάς μας. Σπούδασε Θεολογία στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και παράλληλα ολοκλήρωσε τις μουσικές σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών. Στη συνέχεια σπούδασε Διεθνείς Σχέσεις στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Σήμερα ψάλλει στον Καθεδρικό Ναό των Αγ. Πάντων Λονδίνου και ετοιμάζεται να ξεκινήσει διδακτορικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.

1 comment:

Ι. Ν. Αγ.Βαρβάρας-Οσ. Σάββα said...

π.Αναστάσιε,

εύχομαι ο Κύριος να σας χαρίσει πολλά περισσότερα έτη ιεροσύνης άξια κα ευλογημένα.
Να σας χαρίζει δύναμη, υγεία για να ανταποκρίνεστε στα ιερατικά- ποιμαντικά-οικογενειακά σας καθήκοντα.

Έτη Πολλά.

π.Γερ.Στανίτσας