Thursday 7 April 2011

Θυρανοίξια Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος

Ο νεόδμητος Ναός μας, που είναι αφιερωμένος στον Άγιο και Ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Παντελεήμονα τον Ιαματικό, κι ο οποίος βρίσκεται στην περιοχή Harrow (δίπλα από το γνωστό και ονομαστό Wembley) του ΒΔ Λονδίνου, πρόκειται να ανοίξει επίσημα τις θύρες του αυτό το Σάββατο στις 6.00 μ.μ.


Ο Ναός αυτός δομήθηκε εκ θεμελίων, με πρωτοβουλία των εμπνευσμένων Αρχόντων της τοπικής Κοινότητας και βέβαια με την ευλογία του κυρίαρχου Αρχιεπισκόπου και Ποιμενάρχη της Ι.Α. Θυατείρων και Μ.Β. κ.κ. Γρηγορίου.


Τα έργα ξεκίνησαν τον Ιούλιο 2009 και ολοκληρώνονται αυτές τις ανοιξιάτικες και ηλιόλουστες προ-αναστάσιμες ημέρες. Η χαρά όλων, μελών και φίλων της τοπικής Ελληνικής Κοινότητας, αλλά και ολόκληρης της θεοφιλούς Ομογένειάς μας στο Ην. Βασίλειο είναι παμέγιστη και απερίγραπτη.


Το έργο αυτό έχει χαρακτηριστεί από τους Άγγλους «Landmark», ενώ από τους δικούς μας θεωρείται ως Φάρος του Ελληνορθόδοξου Πολιτισμού σ’ αυτή τη φιλόξενη χώρα, που οι Ομογενείς μας καθιέρωσαν ως δεύτερη πατρίδα τους.


Οι τελετές των Θυρανοιξίων θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με το Πρόγραμμα που δημοσιεύεται στην παρούσα ανάρτηση. Το έργο είναι σαφώς ιερό αλλά και ιστορικό. Αποτελεί δε, έναν πραγματικό άθλο του Απόδημου Ελληνισμού, ο οποίος ενώ ζει στην ξένη γη, έχει το μυαλό και την ψυχή του πάντοτε προσανατολισμένα στην αγαπημένη Πατρίδα και οπωσδήποτε στην τροφό Ορθόδοξη Εκκλησία μας.

2 comments:

Α. Παπαγιάννης said...

Φανταζόμαστε τη χαρά και τη συγκίνηση που βλέπετε ένα τέτοιο έργο ολοκληρωμένο, μετά από τόσους κόπους και θυσίες. Άξιος ο Μισθός όλων όσοι εργάσθηκαν και συνέβαλαν στην προσπάθεια. Με το καλό λοιπόν και στα Θυρανοίξια, και με πρώτη ευκαιρία να προσκυνήσουμε κι εμείς από κοντά!

St. Panteleimon & St. Paraskevi Church said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Σας αναμένουμε με πολλή αγάπη!