Thursday 22 May 2014

Εκλογές στην Αγγλία


Ημέρα Εκλογών (Δημοτικών και Ευρωπαϊκών) σήμερα στην Αγγλία. Μεσοβδόμαδα! Με ησυχία και τάξη, χωρίς να σταματάει κανείς τη δουλειά του. Είναι κι αυτό ένα βασικό στοιχείο του πολιτικού πολιτισμού της Γηραιάς Αλβιώνος.


Η μοναδική Ελληνίδα υποψήφια για τις Ευρωεκλογές στην Αγγλία είναι η Ευρωβουλευτίνα του Λονδίνου κα. Μαρίνα Γιαννακουδάκη (πρώτη από δεξιά). Εδώ πίνουμε καφεδάκι στο Ελληνικό Καφενείο «Βυζάντιο» με τον π. Δαμιανό και άλλους φίλους!


Στις Δημοτικές εκλογές λαμβάνουν μέρος πολλοί Ομογενείς υποψήφιοι, στο Λονδίνο, σε διάφορες πόλεις και άλλες περιοχές της Αγγλίας. Ο πιο κοντινός μας υποψήφιος είναι ο Άντον Γεωργίου, μέλος της Βρετανικής Βουλής των Νέων, νεαρός φοιτητής των Πολιτικών Επιστημών, που ολοκλήρωσε τη φοίτησή του στο Ελληνικό Κολέγιο Αγ. Παντελεήμονος ΒΔ Λονδίνου και τώρα είναι υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος σε περιοχή του ονομαστού Wembley.


Σε όλους τους Ομογενείς υποψηφίους ευχόμαστε φυσικά καλή επιτυχία και καλή θητεία! Η μικρή και η μεγάλη Πατρίδα μας, Κύπρος και Ελλάδα, χρειάζονται πολλούς και τολμηρούς πρεσβευτές σε όλους τους χώρους της διεθνούς πολιτικής σκηνής!


Στην Κοινότητά μας στο Harrow - ΒΔ Λονδίνου έχουμε και μια ενδιαφέρουσα εμπειρία σχετικά με τις εκλογές, αφού η Αίθουσα Εκδηλώσεων της Κοινότητας χρησιμοποιείται σήμερα ως Εκλογικό Κέντρο. Είναι μια προσφορά - αντίδωρο της Κοινότητάς μας προς το τοπικό Δημαρχείο, το οποίο πάντα φροντίζει και εξυπηρετεί τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της τοπικής Παροικίας μας.

1 comment:

Α. Παπαγιάννης said...

Όντως εκλογικός πολιτισμός! Όχι τρεις μέρες κλειστά τα σχολεία για να ψηφίσει ο κόσμος.