Saturday 17 October 2015

Στην Αρχαία Κόρινθο


Ταξιδεύοντας στην Πατρίδα είναι μια ξεχωριστή και μεγαλειώδης εμπειρία. Είναι σαν ένα ταξίδι στην ιστορία και στο ένδοξο παρελθόν της Φυλής μας.



Ένα από τα κεντρικά σημεία αναφοράς της Αρχαίας Ελληνικής αλλά και της Αρχαίας Χριστιανικής ιστορίας είναι η Κόρινθος, μάλιστα δε η Αρχαία Κόρινθος.



Πόσο πραγματικά οικείος φαντάζει ο τόπος εκεί! Πόσο μοναδικός αλλά και πόσο προσιτός και πόσο δικός μας, κομμάτι της προσωπικής μας μυθολογίας και ιστορίας!



Πατώντας στα ιερά αυτά χώματα θυμόμαστε τους προγόνους, βιολογικούς και πνευματικούς. Τη γενιά από την οποία προερχόμαστε, φυσικά κι ηθικά.



Ο Απόλλωνας, η Αφροδίτη, οι Ιέρειες, οι απλοί κάτοικοι του ξεχωριστού αυτού τόπου. Αισθανόμαστε έντονη την παρουσία τους ανάμεσα στα αρχαία χαλάσματα!



Κι εκεί στο βάθος, το Βήμα! Το βάθρο πάνω στο οποίο στάθηκε ο Απόστολος των Εθνών, ο Μέγας Παύλος, και δίδαξε, μεταφέροντας ευαγγελικά μηνύματα ζωής, αγάπης και σωτηρίας.



Τον Ύμνο της Αγάπης προφανέστατα εμπνεύσθηκε ο Απόστολος από τον ιερό τούτο τόπο. Κι όταν περπατάει κανείς απαλά πάνω στα χώματα αυτά, κατανοεί -μ’ έναν υπερφυσικό τρόπο- το γιατί.



Εμπειρία ζωής, κάθαρσης και αναγέννησης... Τα λόγια είναι περιττά...

No comments: