Thursday 29 October 2015

Διάλεξη Α.Θ.Π. Οικουμ. Πατριάρχου στο Λονδίνο


Τις προσεχείς ημέρες, από την 1η έως την 4η Νοεμβρίου τ.έ., η Α.Θ.Π. ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος θα βρεθεί στο Λονδίνο, προσκεκλημένος της Αυτού Χάριτος του Αγγλικανού Αρχιεπίσκοπου του Canterbury Justin Welby.

Τη Δευτέρα 2α Νοεμβρίου το βράδυ ο Παναγιώτατος θα χοροστατήσει στον Μεγάλο Εσπερινό στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σοφίας Λονδίνου. Κατόπιν η Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο κ. Γρηγόριο, καθώς και η Ελληνορθόδοξη Ομογένεια της χώρας, θα παραθέσει Δείπνο προς τιμήν της Α.Θ.Π. στο  ξενοδοχείο Marriott του κεντρικού Λονδίνου.

Μια ενδιαφέρουσα πτυχή του προγράμματος του Παναγιωτάτου, κατά την επίσημη αυτή επίσκεψή του στη μεγαλούπολη του Λονδίνου, είναι η διάλεξη που θα δώσει στο St. Mary's University του Twickenham, ένα Εκπαιδευτικό Ίδρυμα που εορτάζει φέτος 165 χρόνια λειτουργίας. Αυτό βρίσκεται στο ΝΔ Λονδίνο και ειδικεύεται στις Θεολογικές και Θρησκειολογικές Σπουδές. Το θέμα της διάλεξης είναι: «Θρησκεία σε Διάλογο: Η σημασία και η επιτακτική ανάγκη του Διαλόγου στον Κόσμο μας»!

Η διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο St. Mary’s University Chapel, την Τετάρτη 4η Νοεμβρίου στις 12.30 το μεσημέρι, μέσα στο πλαίσιο του εορτασμού από το εν λόγω Πανεπιστήμιο της 5ης Επετείου της επίσκεψης του Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’ στην Αγγλία.
                                                                                
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο Παναγιώτατος θα τιμηθεί με το παράσημο του St. Mary’s - Πάπα Βενέδικτου ΙΣΤ’, σε αναγνώριση της προσφοράς του στην προώθηση του Οικουμενικού Διαλόγου ανάμεσα στις Χριστιανικές Οικογένειες, καθώς και στη διαδικασία συμφιλίωσης με όλη τη δημιουργία. Το παράσημο αυτό αποτελεί την ύψιστη τιμή που το εν λόγω Πανεπιστήμιο απονέμει.

No comments: