Friday 21 July 2017

Ιουλιανές όψεις του Marlow

Η αγαπημένη μας πόλη των ποιητών, το Marlow, είναι πανέμορφο όλο το χρόνο, σε όλες τις εποχές και σ’ όλους τους μήνες του χρόνου.



Σε κάθε ευκαιρία, σε κάθε ανάπαυλα, σε κάθε γιορτή και σχόλη, δεν χάνουμε την ευκαιρία να πεταγόμαστε για μια βόλτα, έναν καφέ, μια γρήγορη περιήγηση.



Κι η φύση του (λουλούδια, δένδρα, πουλιά, νερά) ανταμείβει πάντα και πλουσιοπάροχα, ακόμα και τον πιο απαιτητικό θεατή, που προσέρχεται να γευθεί λίγη από τη χάρη της.



Τα είδη των λουλουδιών που συναντά, μυρίζει και απολαμβάνει κανείς με την ανοιχτή του ματιά, είναι ανάλογα με τις εμπνεύσεις και την πνευματική παραγωγή των ποιητών, ποικίλα και πλούσια.



Φυσικά, ο μέγας ευεργέτης του Marlow είναι ο αειθαλής και θαλερός Τάμεσης, που αλλού ήρεμος κι αλλού ορμητικός αγκαλιάζει και παίρνει μαζί του, με ένα μαγικό τρόπο, τους θεατές και ακροατές του.



Κι ο μικρός αλλά ζωηρός καταρράκτης που σχηματίζεται, δίπλα από το Ναό των Αγίων Πάντων, δίνει πραγματικά πολύ τροφή για τη σκέψη και ικανές ψυχικές δονήσεις, για να κινήσουν συναισθήματα και κριτικές επεξεργασίες, στην καρδιά ενός μήνα που θεωρείται παραδοσιακά ως Αλωνάρης.

No comments: