Tuesday 20 April 2021

«Ἰδού ἀναβαίνομεν εἰς Ἱεροσόλυμα...»


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 19η Απριλίου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην εβδομάδα των Βαΐων και στη Μεγάλη Εβδομάδα.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Ἰδού ἀναβαίνομεν εἰς Ἱεροσόλυμα...» (Μαρκ. 10, 33), προσέφερε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε και Αγκόλας κ. Σεραφείμ. Ο Σεβασμιώτατος έδωσε μια υπέροχη ομιλία, στην οποία υπογράμμισε την πνευματική σημασία της μελέτης της Καινής Διαθήκης, καθώς και των ύμνων της εκκλησιαστικής αυτής περιόδου. Ερμήνευσε αναλυτικά το 10ο κεφάλαιο του κατά Μάρκον Ευαγγελίου και κατέληξε με το εκκλησιαστικό και πνευματικό αξίωμα πως η μετάνοια μας οδηγεί στους ουρανούς. 


Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή τη σημαντική αυτή ομιλία. Αρκετοί παρευρισκόμενοι Θεολόγοι έλαβαν τον λόγο και ομίλησαν, προσφέροντας διάφορες σκέψεις γύρω από το κεντρικό θέμα. Στο τέλος όλοι αντάλλαξαν εόρτιες ευχές εν όψει της Πασχάλιας περιόδου.

No comments: