Sunday 11 April 2021

Στην Οδό Υόρκης - Street Art in Bristol / 6

 
Οδηγώντας μια μέρα προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση στη γραφική πόλη του Bristol είδα στα δεξιά μου, πάνω στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού, στην Οδό Υόρκης, ένα πανέμορφο ζωγραφικό σύνολο.
 

Έβρεχε εκείνη τη στιγμή. Όμως αποφάσισα να αφήσω το αυτοκίνητο πρόχειρα σε μια άκρη του δρόμου και κατέβηκα να θαυμάσω από κοντά αυτό το καλλιτεχνικό αριστούργημα και να το φωτογραφήσω.
 

Η παράσταση αυτή είναι άλλο ένα έργο των εμπνευσμένων καλλιτεχνών Zase και Dekor, οι οποίοι είναι έμπειροι και επιτυχημένοι δημιουργοί έργων σε μεγάλους τοίχους κεντρικών σημείων στο Bristol. Τα περισσότερα έργα που κάνουν δε, ανεβαίνουν και παραμένουν εκεί μόνιμα.
 

Τα χρώματα του έργου αυτού είναι καταπληκτικά, πολύ ζωηρά και έντονα, ενώ οι σκηνές που απεικονίζει είναι σαν σκηνές από όνειρο. Το κεντρικό αντικείμενο της παράστασης -αν υπάρχει- δεν είναι ξεκάθαρο, αλλά όπως φαίνεται οι διάφορες σκηνές, που συνδέονται αρμονικά μεταξύ τους, έχουν σαν κοινό θέμα το πέταγμα, την πτήση, με έντονο βέβαια συμβολισμό, τις υψιπετείς ενατενίσεις του ανθρώπου.

No comments: