Saturday 1 April 2023

Μεγάλη Εβδομάδα 2023 στο Bristol

 
ΚΑΛΟ ΚΙ ΕΥΛΟΓΗΜΕΝΟ ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΜΗΝΑ !!!

Η Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαΐων το βράδυ μέχρι το Μεγάλο Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για την ανθρωπότητα!
 
Οι πιστοί βιώνουμε τα Πάθη και την Ανάσταση του Χριστού συμμετέχοντας ενεργά σε αυτά με «συμπόρευση», «συσταύρωση» και «συνανάσταση»! Ο Χριστός με την θέληση του (εκουσίως), έπαθε και ανέστη για να σωθούμε όλοι εμείς!
 
Αυτό σημαίνει ότι δεν λυπούμαστε «μοιρολατρικά» για το Πάθος Του, αλλά για τις δικές μας αμαρτίες και αφού μετανοιώνουμε ειλικρινά μπορούμε την αντικειμενική σωτηρία που χάραξε ο Χριστός να την κάνουμε και υποκειμενική - προσωπική σωτηρία!
 
H Εκκλησία μας έχει καθιερώσει πολλές Ιερές Ακολουθίες για τη Μεγάλη Εβδομάδα, που είναι πλούσιες σε πνευματικότητα και κατάνυξη. Ο λειτουργικός χρόνος παρέχει στους συμμετέχοντες αίσθηση αιωνιότητας, που είναι μια πολύ ιδιαίτερη και μοναδική πνευματικά εμπειρία.
 
Το σχετικό Πρόγραμμα των Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδας στην Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στο Bristol
συμπεριλαμβάνεται στην παρούσα ανάρτηση.

No comments: