Thursday 18 January 2024

Αγιογραφία εξ αποστάσεως

 
Σπουδές Αγιογραφίας εξ αποστάσεως στο Πανεπιστήμιο Αθηνών
 

Επικοινωνούμε από το Learn Inn του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με στόχο να μοιραστούμε με εσάς τους Έλληνες και τις Ελληνίδες της ομογένειας, το εκπαιδευτικό έργο μας με θέμα την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της Ορθοδοξίας,  τη Βυζαντινή ζωγραφική και τη Δημιουργική Αγιογραφία.
 
Το Learn Inn Ε.Κ.Π.Α. είναι δομή δια βίου μάθησης, με σκοπό την προώθηση της παιδείας και τη διάδοση της γνώσης, με έμφαση κυρίως στην εκπαίδευση, τον πολιτισμό και την τέχνη.
 
Στα πλαίσια αυτής της αποστολής μας, έχουμε αναπτύξει ένα κύκλο σπουδών με τρία εξαιρετικά προγράμματα που ενδεχομένως να ενδιαφέρουν εσάς και τα μέλη της ενορίας σας:
 

Εισαγωγή στη Βυζαντινή Ζωγραφική: Συνδυάζει τη θεολογική, ιστορική και καλλιτεχνική μελέτη της εικόνας με την εικονογραφική παραγωγή και την περαιτέρω πρακτική εξάσκηση. Στην πράξη θα εξοικειωθείτε με τα υλικά και την τεχνική της φορητής εικόνας και με τα στάδια που ακολουθούνται στον σχεδιασμό και τον χρωματισμό των βυζαντινών εικόνων.
 
Βυζαντινή Ζωγραφική και Δημιουργική Αγιογραφία - Σύνθεση Σχεδίου: Με εφόδιο τη θεολογική ερμηνεία των εικόνων, θα εντρυφήσετε στη βυζαντινή ζωγραφική (εικονογραφικό πρόγραμμα, χριστολογικές σκηνές, ερμηνευτική ανάλυση). Θα λάβετε, κυρίως εκπαίδευση και καθοδήγηση από τον Γιώργο Κόρδη στη σύνθεση και σχέδιο εικόνας, για να εργαστείτε κι εσείς στα δικά σας ανάλογα και κυρίως δημιουργικά.
 
Βυζαντινή Ζωγραφική: Δημιουργική Αγιογραφία – Σύνθεση (Χρώμα): Βασική επιδίωξη της ενασχόλησης με την αγιογραφία είναι να κατορθώσετε να κινηθείτε δημιουργικά και έλλογα στο πλαίσιο της παράδοσης και στον κόσμο των σύγχρονων εικαστικών ρευμάτων για να δημιουργήσετε εκκλησιαστικό έργο αγιογραφίας, σύγχρονο και παραδοσιακό ταυτόχρονα. Βιώνοντας προσωπική σχέση-υποστήριξη από τον Γιώργο Κόρδη θα ζήσετε ουσιαστικά την εξέλιξή σας προχωρώντας στη δημιουργική αγιογραφία.
 

Πιστεύουμε ότι αυτά τα προγράμματα μπορούν να συμβάλλουν στην εκπαιδευτική και πνευματική ενδυνάμωση των μελών της Ελληνο-Ορθόδοξης κοινότητας, καθώς και στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μας.
 
Θα ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε μαζί σας σε οποιοδήποτε επίπεδο, προκειμένου να δώσουμε τη δυνατότητα και την ευκαιρία στους ανθρώπους της ομογένειας για μια μοναδική ελληνική εμπειρία εξ αποστάσεως.
 
Συνημμένο θα βρείτε το ενημερωτικό μας φυλλάδιο και σας παρακαλούμε πολύ να στείλετε όλες τις παραπάνω πληροφορίες στους ενορίτες σας και να ενημερώσετε τα κοινωνικά σας δίκτυα για τον κύκλο σπουδών και τα τρία προγράμματά μας που μπορούν να παρακολουθήσουν από το σπίτι τους εξ αποστάσεως. Είμαστε επιπλέον ανοιχτοί σε κάθε επικοινωνία και συνεργασία με την ενορία σας.
 
Σας ευχαριστούμε για τον χρόνο σας εκ των προτέρων.
 
Για περισσότερες πληροφορίες ή τυχόν διευκρινίσεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με τη γραμματεία στα τηλ. 210 7275 735, 6975 913005 από τις 10.00 έως τις 16.00 ή να αποστείλετε e-mail στο info@learninn.gr, https://learninn.cce.uoa.gr/
 
Με εκτίμηση,
Γιάννης Σούφλας
Υπεύθυνος Σπουδών Learn Inn Ε.Κ.Π.Α.

No comments: