Friday 8 August 2008

Αφίσες...

...Ολυμπιακών Αγώνων

Για να διαφημίσεις κάποιο γεγονός, αθλητικό, καλλιτεχνικό, κοινωνικό ή άλλο, συνήθως το κάνεις με κάποιο οπτικο-ακουστικό υλικό που ετοιμάζεις και διανέμεις όσο πλατύτερα μπορείς.

Ένας γρήγορος και άμεσος τρόπος διαφήμισης είναι η «εικόνα», η εικονική παράσταση, κάποτε κάτι συμβολικό, αλλά οπωσδήποτε οπτικό υλικό, που ελκύει την προσοχή των πολλών ανθρώπων. Ένα τέτοιο υλικό είναι και η αφίσα.

Κάθε μεγάλο γεγονός, όπως οι Ολυμπιακοί Αγώνες, κάθε 4 χρόνια έχουν τη δική τους εικονική παράσταση, τη δική τους αφίσα, μέσω της οποίας διαδίδουν πολλά και διάφορα μηνύματα.

Σήμερα αρχίζουν επίσημα οι φετινοί Ολυμπιακοί Αγώνες στο Πεκίνο. Η ελληνική σημαία θα μπει για άλλη μια φορά πρώτη στο στάδιο. Η Πατρίδα μας, μικρή και αδύναμη σήμερα, θα διαφημισθεί παγκοσμίως και όλοι θα θυμηθούν το αρχαίο μεγαλείο της, καθώς και τους εμπνευσμένους προγόνους μας που ξεκίνησαν τους Ολυμπιακούς Αγώνες το 776 π.Χ.

Στη σύγχρονη εποχή οι Αγώνες αναβιώθηκαν το 1896. Από τότε μέχρι σήμερα σε κάθε διοργάνωση μια συγκεκριμένη αφίσα διαφημίζει και προβάλλει τους Αγώνες.

Παρακάτω παραθέτω μερικές μόνο αφίσες από τους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες. Περισσότερα για το θέμα μπορεί να βρει κανείς εδώ.

No comments: