Sunday 4 January 2009

Πατριαρχικές Ευχές

Είχα την μεγάλη χαρά και την εξαίρετη τιμή να γίνω και φέτος αποδέκτης της χριστουγεννιάτικης κάρτας και των εορταστικών ευχών της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος έγραψε:
«Ευχόμεθα όπως ο Ενανθρωπήσας Κύριος διατηρήση και κατά το Νέον Έτος τους αγαθούς εν τη αγαθότητί Του και τους πονηρούς αγαθούς ποιήση εν τη χρηστότητί Του, εις υμάς δε χαρίσηται υγείαν και πάντα τα προς σωτηρίαν αιτήματα.
ΧΓεννα 2008 Φανάριον
Διάπυρος προς Θεόν Ευχέτης
+ ο Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος»



Σημείωση: Η φωτογραφία της κάρτας είναι από την επίσκεψη των Προκαθημένων και εκπροσώπων των Ορθοδόξων Εκκλησιών στο σπήλαιο του Απ. Παύλου στους Καλούς Λιμένες Κρήτης, στις 16 Οκτωβρίου 2008 (Φωτ. Ν. Μαγγίνα).

5 comments:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Δε γνώριζα περί του σπηλαίου του Απ. Παύλου στην Κρήτη.
Αυτός είναι και ο λόγος που βρήκα το διαδίκτυο τόσο ενδιαφέρον.
Συνεχώς μαθαίνω και ευχαριστώ.

Μετ' ασπασμών τε και ενακαλισμών

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Είναι αλήθεια ότι όλοι μας αλληλοενημερωνόμαστε μέσω του διαδικτύου και των μπλογκς. Ο καθένας από εμάς που έχει μια οποιαδήποτε ειδικότητα προσφέρει στους υπόλοιπους πολλή "τροφή για σκέψη" (food for thought), όπως λένε και οι Άγγλοι.

Alkmini said...

Τωρα τι λενε σ αυτες τις περιπτωσεις?
Ουτε και που ξερω. Αν πω "παντα αξιος για τετοιες ευχες" θα ακουστει παραταιρο?
Ε καλα δεν λεω τιποτα π. Αναστασιε.
Θα πω μονο οτι αυτα τα σπηλαια, ξωκλησια και τα τοιαυτα πολυ μου αρεσουν σε αντιθεση με τις μεγαλες και λαμπροτατες εκκλησιες.
Σε τετοια θελω να πηγαινω και ναμε μονη μου, οταν εχω την αναγκη για επαφη με το θειο.
ενα καλο βραδυ
και μια καλη εβδομαδα.

Anastasios said...

@ Aliki,

Είναι όντως έτσι. Τα εκκλησάκια, οι σπηλιές και τα σχετικά προσκυνήματα (θυμίζω το Ναό Ζωοδόχου Πηγής στο Κεφαλάρι) εκπέμπουν οπωσδήποτε μια μαγεία. Εμπνέουν τον άνθρωπο και βοηθούν στην επικοινωνία με το θείο.

Καλό σου βράδυ και Καλή εβδομάδα.

Anonymous said...

Αν και έχω στείλει από ημέρς τώρα τις δικές μου ευχές, (τα ταχυδρομεία φταίνε προφανώς)ευκαιρία να πω και εγώ το ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε εσάς προσωπικά, την οικογένεια σας και όλους τους φίλους σας.
Με αδελφικούς ασπασμούς.

Κ.Κ.