Friday 6 March 2009

Greek-o-File

...και Παλαιολόγος

Η Sylvia και ο Terry Cook, αγγλικής καταγωγής αλλά και αφοσιωμένοι Φιλέλληνες, δημιουργούν και κυκλοφορούν εδώ και αρκετά χρόνια διάφορες εκδόσεις, φυλλάδια, βιβλία, περιοδικά, και έκτακτες εκδόσεις, όλα αφιερωμένα στην μεγάλη αγάπη τους, την Ελλάδα. Στο παρελθόν έχουν δημοσιεύσει και δικά μου κείμενα στο περιοδικό τους.

Επίσης, έχουν και μια ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερα πλούσια ιστοσελίδα, στην οποία μπορεί να βρει κανείς αμέτρητες πληροφορίες στα αγγλικά, για πολλά θέματα, ταξιδιωτικά και άλλα, που αφορούν την Πατρίδα μας.

Στο Ανοιξιάτικο τεύχος 2009 του τακτικού τους φυλλαδίου Greek-o-File, το οποίο μόλις έλαβα, στη δεύτερη σελίδα παραθέτουν φωτογραφία ταφικού μνημείου αφιερωμένου στον Φερδινάντο Παλαιολόγο (17ος αι.). Αναφέρουν δε χαρακτηριστικά πως οι Φιλέλληνες Mike και Carole Mayne έκαναν κρουαζιέρα στην Καραϊβική τα περασμένα Χριστούγεννα και σε μια περιήγηση στα νησιά Barbados ανακάλυψαν αυτό το μνήμα, το οποίο και απαθανάτισαν.

4 comments:

P. Kapodistrias said...

Ενδιαφέρον και αυτό!!!

Thanks για την ενημέρωση! Καλημέρες!

Anastasios said...

@ Π.Κ.,

Έχουν αξία πάντα όλες οι ευγενικές προσπάθειες και ενέργειες των Φιλελλήνων να προβάλλουν την Ελλάδα μας.

Εκτός αυτού μου έκανε εντύπωση η φωτογραφία με το μνήμα του Παλαιολόγου. Έχω ανακαλύψει Παλαιολόγους, από την Αυτοκρατορική γραμμή, σε διάφορα μέρη του κόσμου, κι αυτό αποδεικνύει την διασπορά τους αλλά και την διατήρηση της ευγενικής τους καταγωγής.

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πιότερο "ΕΛΛΗΝΕΣ" από εμάς εδώ κάτω...
Εύγε τους!!!!

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Kι όταν γνωρίζεις κάποιους απ' αυτούς προσωπικά, καταλαβαίνεις την ειλικρίνεια και τα αγνά τους αισθήματα και συναισθήματα.