Thursday 4 March 2010

Καφές στη χόβολη

Την περασμένη εβδομάδα τρέχοντας για διάφορες συναντήσεις στο κέντρο της διαμαντόπετρας είπαμε να πάρουμε μια ανάσα πίνοντας ένα καφεδάκι στην πλατεία της παλιάς Βουλής, κοντά στο άγαλμα του έφιππου στρατηγού.

Ο καφές που ήπιαμε ήταν ελληνικός στη χόβολη. Μεγαλείο! Γεύση ερχόμενη από εποχές άλλες, τότε που η χόβολη ήταν στο κέντρο του σπιτιού και της ζωής των ανθρώπων.

Εκείνο βέβαια που μας ξετρέλανε ήταν η προσφορά από μέρους του καταστήματος γλυκού, του κουταλιού. Ήταν γλυκό σταφύλι. Που να ήξεραν οι ευλογημένοι ότι αυτό είναι το αγαπημένο μου γλυκό του κουταλιού, και με το που μου το πρόσφεραν με γέμισαν με γλυκιές αναμνήσεις!

Εννοείται πως το γλυκό εκτελέσθηκε εν ριπή οφθαλμού. Ο μισός καφές όμως έμεινε στο φλυτζάνι. Δυστυχώς έπρεπε να τρέξουμε για το επόμενο ραντεβού...

2 comments:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Πικρός ο καφές μας από σήμερα, εδώ στο Ελλάντα, αλλά anyway... με όραμα την οικονομική ανάταση της πατρίδος, κομμένες οι τούρτε...
Θα περιοριστούμε στα γλυκά πλην όμως υγιεινά...του κουταλιού.

ΘΑΥΜΑΣΙΑ η ανάρτηση με τα μπακιρένια σκεύη

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμων

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Ετοιμάζω την επόμενη ανάρτηση με τη σκέψη στην οικονομική κρίση, ιδιαίτερα της Πατρίδας.

Πάντως αν το εννοούμε να βοηθήσουμε όλοι μας, νομίζω πάει καλύτερα ο ελληνικός καφές και το γλυκό κουταλιού, από το καπουτσίνο και κρουασάν!!!