Thursday, 11 March 2010

Κερνάμε ανανά

Ως γνωστόν το σπιτικό μας, αλλά και η ηλεκτρονική του προέκταση, είναι ιδιαίτερα φιλόξενα.

Σε άλλες εποχές ετοιμάζουμε και προσφέρουμε φαγητά και γλυκά.

Μεσούσης όμως της Μεγάλης Σαρακοστής σκεφθήκαμε να προσφέρουμε ένα εύγευστο φρούτο.

Είναι κοσταρικανός ανανάς, πλούσιος σε χρωματισμούς και γεύση.

Όσον αφορά τον ανανά ως φρούτο έχει γλυκιά, όξινη και λίγο καυτερή γεύση και θερμαίνει τον οργανισμό. Δεν πρέπει να τρώγεται με άδειο στομάχι ή νωρίς το πρωί, διότι θα προκαλέσει υπερβολική οξύτητα στο στομάχι και δυσφορία. Επίσης δεν πρέπει να συνδυάζεται με γαλακτοκομικά προϊόντα και με άλλα όξινα φρούτα. Βοηθάει πολύ στην πέψη των ζωικών πρωτεϊνών και τα άτομα που τρώνε κρέας θα έχουν συνολικά καλύτερη πέψη εάν ταυτόχρονα φάνε και λίγο φρέσκο ανανά. Αντίθετα δεν ταιριάζει καθόλου σε συνταγές με ψάρι και θαλασσινά. Ο ανανάς αυξάνει γενικά τις καύσεις, ανακουφίζει από δυσκοιλιότητα, δυσπεψία, φούσκωμα στην κοιλιά και αέρια από τα έντερα, καθαρίζει το ήπαρ και τα νεφρά και ανακουφίζει τον κνησμό από δερματικές παθήσεις όπως το έκζεμα, όταν ο χυμός του χρησιμοποιηθεί τοπικά.

No comments: