Friday 9 April 2010

Ο Ιμάμης της Οξφόρδης...

...υπερασπιστής του Χριστιανισμού!!!

Το είδαμε (ή καλύτερα, το διαβάσαμε) κι αυτό! Και βέβαια, αφού οι χριστιανοί αποφάσισαν να βάλουν φωτιά στο οικοδόμημά τους, θα έλθουν τώρα αρωγοί και πυροσβέστες οι μουσουλμάνοι. Η λογική άρχισε να απομακρύνεται από τους χριστιανούς ηγέτες των μεγάλων δημόσιων οργανισμών στην Αγγλία, έτσι οι ισλαμιστές αποφάσισαν να δείξουν την παρουσία τους και να αμυνθούν εξ ονόματος του Χριστιανισμού.

Ο Δρ. Taj Hargey, Ιμάμης και Πρόεδρος του Ισλαμικού Εκπαιδευτικού Κέντρου της Οξφόρδης, αισθανόμενος προσβεβλημένος και εξαιρετικά δυσαρεστημένος από την έκβαση της υπόθεσης που παρουσιάσαμε χθες στο ιστολόγιό μας, αρθρογράφησε στις αγγλικές εφημερίδες, εκφράζοντας την δίκαιη αγανάκτησή του για το αποτέλεσμα της δίκης αυτής και για τον παραγκωνισμό του Χριστιανισμού, σε μια χώρα που η χριστιανική πίστη αποτελεί -κατά παράδοση- την εθνική θρησκεία της πλειοψηφίας των κατοίκων.

Όπως τόνισε ο Ιμάμης: «Ο Χριστιανισμός βρίσκεται σε πολιορκία στη Βρετανία, όπου ως εθνική θρησκεία δεν ήταν ποτέ τόσο περιθωριοποιημένος και χλευασμένος». Προσέξτε τι έντονες λέξεις χρησιμοποιεί ο μουσουλμάνος αυτός πνευματικός ηγέτης!

Υποστηρίζει δε, μια ενδιαφέρουσα -αν και αρνητική άποψη- άποψη: «Να είσθε σίγουροι, λέει, ότι ένας νέος τύπος δηλητηριώδους εκκοσμίκευσης σαρώνει όλα τα επίπεδα της κοινωνίας και στόχος της είναι ο Χριστιανισμός». Σε άλλο σημείο τονίζει πως, «Εγώ είμαι μουσουλμάνος. Αλλά και ως μη χριστιανός, μπορώ να δω πολύ καθαρά τον ύπουλο τρόπο με τον οποίο η βρετανική εθνική θρησκεία διαβρώνεται... Δεν είναι σύμπτωση πως όσο ο Χριστιανισμός προσβάλλεται συνεχώς τόσο ο κοινωνικός ιστός της Βρετανίας ξεφτίζει προοδευτικά».

Στη συνέχεια δε, παρουσίασε κάποιες πραγματικά ριζοσπαστικές απόψεις, όπως ότι «Δεν υφίσταται σύγκρουση μεταξύ Χριστιανισμού και Ισλάμ. Είναι και οι δύο θρησκείες τμήματα της μεγάλης Αβρααμικής Παράδοσης. Υπάρχει δε και μια σημαντική φράση στο Κοράνι, που λέει: “Οι άνθρωποι που βρίσκονται κοντύτερα και είναι πολύ αγαπητοί στους μουσουλμάνους είναι εκείνοι που λένε: Είμαστε χριστιανοί”. Για τούτο είναι καθήκον των Βρετανών μουσουλμάνων να υποστηρίξουν τον Χριστιανισμό όταν προσβάλλεται»!

Και ολοκληρώνει τις εμπεριστατωμένες απόψεις του με τις παρακάτω σκέψεις: «Μια καλά συγκροτημένη κοινωνία απαιτεί ανεκτικότητα και συμμετοχικότητα... Σεβασμός από όλες τις πλευρές είναι ο μόνος δρόμος που θα οδηγήσει τη Βρετανία στην πρόοδο. Και βέβαια θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός για τον αρχαίο χριστιανικό πολιτισμό της Βρετανίας. Γιατί αν οι Αρχές δεν αλλάξουν τον τόνο τους και δεν αρχίσουν να προστατεύουν τις παραδόσεις της βρετανικής πλειοψηφίας, θα αρχίσουμε να κατρακυλούμε προς περισσότερες διαιρέσεις».

Έχει άραγε άδικο;

8 comments:

ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ said...

Καλά τα λέει Ιμάμης.
Πού τον βρήκαν τον πολιτισμό οι Βρετανοί... με τις ανά την υφήλιο αισχρές συμπεριφορές (Κύπρος, Ιρλανδία, Ινδία, χώρες της Αφρικής, Ιράκ...)

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ, γιορτάζει σήμερα η Αγία μας Μονή

Μετ' ασπασμών τε και εναγκαλισμών

Anastasios said...

@ ΦΥΡΔΗΝ-ΜΙΓΔΗΝ,

Xρόνια Πολλά για την Αγία Μονή.

Είναι το πιο αγαπημένο μου μοναστήρι.

Έτη πολλά και στην Αγία Ηγουμένη Χαραλαμπία και στη συνοδεία της.

iliana said...

Και όμως, η Βρετανία είναι μία απο τις παλαιότερες χώρες που δέχθηκαν το φως του Χριστιανισμού από τον 1ο κιόλας αιώνα. Ο Άγιος Αριστόβουλος, εκ των εβδομήκοντα Αποστόλων και αδελφός του Αποστόλου Βαρνάβα, κήρυξε το Ευαγγέλιο στις Βρετανικές Νήσους. Υπάρχει δε πλήθος αγίων, μαρτύρων, ομολογητών και θεολόγων, ανεγνωρισμένων και από την Ορθόδοξη Εκκλησία.
Ο Χριστός Ανέστη!

Anastasios said...

@ Iliana,

Είναι όπως ακριβώς το λες. Ο Ιμάμης φαίνεται να γνωρίζει για την μακρά αυτή ιστορία του Χριστιανισμού στα βρετανικά νησιά, ενώ οι ντόπιοι -Άγγλοι χριστιανοί- μάλλον τα έχουν εναποθέσει στο ράφι...

Α. Παπαγιάννης said...

Άκουσα μια φορά στη Βρετανία το εξής σχόλιο από έναν Κύπριο: "Η θρησκεία των Άγγλων είναι τόσο νερόβραστη όσο και η κουζίνα τους". Αλλά όταν διαβάζω στο σημερινό ΒΗΜΑ ότι κάποιοι Έλληνες δικηγόροι ζητούν από το Συμβούλιο Επικρατείας να απαγορεύσει τις εικόνες και τον Σταυρό από τα δικαστήρια, σκέφτομαι προς τα πού βαδίζουμε και εδώ. Μπράβο στον ιμάμη που τα λέει όπως πρέπει.

iliana said...

Πρέπει, βέβαια, να λάβουμε υπ' όψιν μας πως ο ιμάμης γνωρίζει πως μετά την αφαίρεση του Σταυρού (συμβόλου υποτίθεται εδραιωμένου στην θρησκεία των Άγγλων) θα ακολουθήσει η μπούργκα, το τουρμπάνι, η γενειάδα και άλλα θρησκευτικά σύμβολα διαφόρων θρησκειών που υπάρχουν στην Βρετανία. Το παράδειγμα άλλωστε της Γαλλίας και του Βελγίου δεν είναι μακριά! Ο σύγχρονος κόσμος, δυστυχώς, αντί να ανοίγει τα μάτια και το πνεύμα του, ταμπουρώνεται στις φοβίες του και πολεμά την διαφορετικότητα.

Anastasios said...

@ Α. Παπαγιάννης,

Όπως φαίνεται δεν θα είναι μακριά ο καιρός που και στην Ελλάδα θα μας ζητούν να αποδεικνύουμε τα αυτονόητα, όπως ο δικαστής στην Αγγλία ζήτησε από τη νοσοκόμα να αποδείξει ότι είναι όντως καθιερωμένη πρακτική να φορούν οι χριστιανοί τον επιστήθιο σταυρό.

Anastasios said...

@ Iliana,

Είναι αλήθεια πως οι ακρότητες κατ' αρχάς ενοχλούν και οπωσδήποτε βλάπτουν. Για τούτο είναι καλά όλες οι θρησκείες να επιμείνουν στην ουσία της πίστης και της διδασκαλίας τους. Όμως την ίδια ώρα χρειάζεται να μην πέσουμε στην παγίδα της "δηλητηριώδους εκκοσμίκευσης".