Thursday 15 April 2010

Αντιγόνη

Η αγαπημένη μου τραγωδία. Γράφτηκε από τον Σοφοκλή και πιθανότατα πρωτοπαρουσιάσθηκε στα Μεγάλα Διονύσια του 442 π.Χ. Από χθες παρουσιάζεται στο Λονδίνο σε σκηνοθεσία της φίλης Αναστασίας Ρεβή. Η ίδια λέει χαρακτηριστικά:

Μετά από 2 χρόνια περιοδείας και δουλειάς στο Κρατικό Θέατρο Θεσσαλονίκης, παρουσιάζω την πρώτη μου τραγωδία, που συμβαίνει να είναι και η πρώτη που παρουσιάζεται στο Λονδίνο στα Αγγλικά από ελληνικής ρίζας θίασο.

Πρόκειται για την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Το έργο διαπραγματεύεται την αιώνια διαμάχη ανάμεσα στον ηθικό και πολιτικό/κοινωνικό νόμο και ανιχνεύει το ψυχισμό των Ελλήνων και την πάλη τους στη διαμόρφωση της ταυτότητας τους. Στόχος μας είναι η ευρύτερη προβολή της εθνικής μας κληρονομιάς.

Το Theatre Lab Company ιδρύθηκε το 1997 με κύριους στόχους α) την προβολή του ελληνικού θεάτρου στην πολυεθνική κοινότητα της Μ. Βρετανίας και β) τη δημιουργία πολιτιστικών σχέσεων συνεργασίας και ανταλλαγής με άλλους φορείς της χώρας. Μέχρι σήμερα το έργο μας εστιάστηκε στην προβολή του σύγχρονου ελληνικού θεάτρου με περισσότερες από δέκα θεατρικές παραγωγές, θεατρικά αναλόγια, σεμινάρια και παραστάσεις καθώς επίσης και εκδόσεις. Η προσφορά μας και η ποιότητα της δουλειάς μας έχει αναγνωρισθεί και τιμηθεί τόσο στη Μ. Βρετανία όσο και στην Ευρώπη.

Όσον αφορά το πρόσωπό μου είμαι απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, αριστούχος απόφοιτος του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, με μεταπτυχιακές σπουδές θεάτρου και σκηνοθεσίας στο Λονδίνο, με παραστάσεις σε Λονδίνο, Δουβλίνο, Βελιγράδι, Πράγα, Εδιμβούργο, Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Νέα Υόρκη, υποψήφια για τα βραβεία Fringe First Award και Total Theatre Award στο Φεστιβάλ Εδιμβούργου(2007), κάτοχος του 1ου Βραβείου στο Φεστιβάλ Θεάτρου της Πράγας (2007) και πρόσφατα υποψήφια για το Βραβείο Θεάτρου στην κατηγορία Νέων Δημιουργών στα Ελληνικά Κρατικά Βραβεία Κάρολος Κούν στο Μέγαρο Μουσικής Αθήνας (Δεκ 2009).

Θέλουμε να φέρουμε τους Έλληνες της Κοινότητας στο θέατρο και πιστεύουμε ότι η παράσταση θα είναι ιδανική ευκαιρία. Είναι ίσως μια πολύ καλή ευκαιρία και για τα παιδιά να παρακολουθήσουν αρχαία τραγωδία στα Αγγλικά.

Άλλοι συντελεστές της παράστασης είναι οι εξής:

Σκηνικά και κοστούμια: Μαρία Βαζαίου

Original Score/live performance by: Ann Malone, Noah Young

Ηθοποιοί: Lisa Stuart, George Siena, Kathryn Carpenter, Tyler Coombes, Mathew Wade, Chris Gunter, Robert Finlay, Toby Deacon, Johan Buckingham, Noah Υoung, Susie Fairbrother.

No comments: