Friday 11 May 2012

Μετανάστες στην Ελλάδα

To τελευταίο διάστημα γίνεται πολύς λόγος για τους μετανάστες που ζουν στην Πατρίδα μας, νόμιμα ή παράνομα. Αυτοί είναι άνθρωποι που έφυγαν από τις πατρίδες τους αναζητώντας μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη, και ειδικώτερα στην Ελλάδα.
.
Το λεγόμενο «μεταναστευτικό ζήτημα» ήταν και ένα από τα κύρια ζητήματα που συζητήθηκαν και συνεχίζουν να συζητούνται το τελευταίο διάστημα στην Πατρίδα, με αφορμή τις πρόσφατες Βουλευτικές Εκλογές. Εξ ου και το σύνθημα της παρούσας ανάρτησης, που βρήκαμε και φωτογραφίσαμε σε κεντρικό σημείο των Αθηνών.
.
Εμείς δεν έχουμε λόγο να σχολιάσουμε το θέμα από πολιτικής ή νομικής πλευράς. Έχει όμως αναμφισβήτητα μια ενδιαφέρουσα κοινωνική διάσταση, και έτσι γίνεται θέμα, ή πρόβλημα αν θέλετε, που μας αφορά όλους.
.
Η αλήθεια πάντως είναι ότι ενώ μέχρι πριν από 2-3 χρόνια οι μετανάστες, και μάλιστα οι λαθρομετανάστες, έρχονταν στην Ελλάδα κατά νέφη, τώρα παρατηρείται μια αντίστροφη πορεία. Λόγω των πολλών και μεγάλων οικονομικών προβλημάτων οι μετανάστες σήμερα προσπαθούν με κάθε τρόπο να εγκαταλείψουν την Ελλάδα.
.
 Όπως αναφέρεται σε διαπιστώσεις από επίσημες Υπηρεσίες, «Πρόκειται για ανθρώπους που αισθάνονται εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα είτε επειδή δεν μπορούν να φύγουν για την Ευρώπη είτε γιατί δεν έχουν δουλειά, ούτε χρήματα να επιστρέψουν, και την ίδια στιγμή δέχονται επιθέσεις από ακροδεξιές οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας».

No comments: