Friday 18 January 2013

Νέο μεγάλο Ημερολόγιο


Για 87η χρονιά εκδόθηκε από την Ιερά Αρχιεπισκοπή Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας το «μεγάλο» Ημερολόγιο 2013, που είναι κατ’ ουσίαν η ετήσια Επετηρίδα της Αρχιεπισκοπής. Το Ημερολόγιο επιμελήθηκαν ο Ιεροδιάκονος Μελίτων R. Oakes και ο Καθ. Χάρης Μεττής.

  
Στον τόμο αυτό των 624 σελίδων αποτυπώνεται κυριολεκτικά η τρέχουσα ζωή, όχι μόνο των Ελληνορθοδόξων Κοινοτήτων που ανήκουν στην Ιερά Αρχιεπισκοπή αλλά, ολόκληρης της Ομογένειας που ζει και δραστηριοποιείται στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Ειδικά οι Εκκλησιαστικές Κοινότητες παρουσιάζονται αναλυτικά, με ονόματα, τηλέφωνα και διευθύνσεις των αρχόντων τους, αλλά και με πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή και τις δραστηριότητές τους.


Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κ. Γρηγόριος αναφέρει στον Πρόλογό του μεταξύ άλλων και τα εξής: «...σκέψη και φροντίδα μας είναι η πρόοδος της Εκκλησίας και η κατά Θεόν οικοδομή και προκοπή του Χριστεπωνύμου Πληρώματος αυτής της Αρχιεπισκοπής... αναφέρω ενδεικτικά ότι ολοκληρώθηκεν η ανοικοδόμησις του νεόδμητου Ναού του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος και Παρασκευής της Οσιομάρτυρος εις Harrow και τελέσθησαν τα ιερά αυτού Εγκαίνια μετά πάσης μεγαλοπρεπείας και τάξεως... Με την είσοδό μας στην Νέα Χρονιά 2013, καλούμεν όλους σε κοινή σταυροφορία ενότητος, συνεργασίας, ομόνοιας, σύνεσης και αλληλεγγύης... Οραματιζόμαστε μία Εκκλησία που θα μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά της, να έχουν πίστη σταθεράν και βέβαια για ένα ελπιδοφόρον και ειρηνικό μέλλον...».

1 comment:

Konstantinos said...

Μήπως ειναι ευκολο, π. Αναστάσιε, να μοῦ ρωτ. την εικόνα του εξωφύλλου καί να μου τή στείλεις ; Θαυμάσια.π, κ,ν, καλλιανος