Sunday 19 February 2017

Η πίστη

«Εάν στο μέγεθος κόκου σινάπεως έχετε ΠΙΣΤΗ, τότε μπορείτε και βουνά να μετακινήσετε».

Τα παραπάνω λόγια του Χριστού είναι η παραγγελία που άφησε σε μας τους ανθρώπους προτού αναληφθεί στους ουρανούς.

Ω! Θεέ μου, πόση πίστη και αγάπη πρέπει να έχουμε στο Πρόσωπό Σου για να αποκτήσουμε τον ποθητό κόκο πίστεως που θα μας κάνει γνήσια παιδιά σου; 
Η συνείδησή μου λέγει απεριόριστη, δηλαδή χωρίς κανένα όριο, γιατί και του Θεού η αγάπη είναι απεριόριστη. 

Τί είναι όμως το εμπόδιο της πίστεώς μας στο θέλημα του Θεού; Είναι οφθαλμοφανές ότι πρώτα απ΄ όλα η αμαρτία, η οποία μπαίνει μπροστά σαν σιδηρούν παραπέτασμα και εμποδίζει την πίστη μας στο Θεό, ο Οποίος επιθυμεί υπακοή στο θέλημά του. Η αμαρτία, η οποία έχει πολλές μορφές στη ζωή μας, ξεκινώντας από τις αδυναμίες μας και παρουσιάζεται απλή και αγαθή και ωφέλιμη στις δυσκολίες μας ή και στις απαιτήσεις μας στη ζωή που διάγουμε.

Ο Χριστός όμως μας έδωσε ένα από τα μεγαλύτερα όπλα που υπάρχουν και αυτή είναι η προσευχή με την οποία ζητάμε την βοήθεια του Θεού σε κάθε δυσκολία μας. 

Πίστη λοιπόν σε κάθε δύσκολο διάβα της ζωής μας, που οι καιροί ή και άνθρωποι μας δημιουργούν ανυπέρβλητα εμπόδια. Εκείνο που δημιουργεί τρομερό εμπόδιο είναι η υγεία που δεν θεραπεύεται, όπως ο καρκίνος σε προσφιλή μας πρόσωπα ή ακόμη και από άλλες ανίατες ασθένειες.

Η μόνη απάντηση είναι η θερμή προσευχή, με γονυκλισία και ταπείνωση, μπροστά στο σύμπαν που επικρατεί η ύπαρξη και το θέλημα του Θεού, ζητώντας την θεραπεία του ασθενούς. Το θαύμα επιτελείται εφ’ όσον εμείς έχουμε αγάπη και υποταγή στο θέλημα του Θεού και η ίαση πραγματοποιείται. Έχουμε παρόμοια παραδείγματα που ασθενείς με ανίατες ασθένειες θεραπεύθηκαν δοξάζοντας τον Πανίσχυρο Θεό, στον οποίο τίποτε δεν αντιστέκεται.
Η δική μας αγάπη απαραιτήτως πρέπει να συνυπάρχει σε κάθε μας αίτηση στο θέλημα του Παντοκράτορος Θεού.

Νικόλαος Πούλιος
Ομότιμος Αρχιγραμματέας Ι.Α. Θυατείρων & Μ.Β.

No comments: