Monday 20 February 2017

Κοπή Βασιλόπιτας Ποντίων Αγγλίας

Πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ η Κοπή της Βασιλόπιτας του Συλλόγου Ποντίων Αγγλίας, στους φιλόξενους χώρους της Κοινότητας Αγ. Παντελεήμονος Harrow - ΒΔ Λονδίνου.


Τη Βασιλόπιτα ευλόγησε ο παρών ιστολόγος, στην παρουσία του Γενικού Προξένου της Ελλάδας στο Λονδίνο κ. Σωτηρίου Δεμέστιχα, της Προέδρου του Συλλόγου Δρος Κικής Σονίδου, του Προέδρου της φιλοξενούσας Κοινότητας Δρος Σεραφείμ Κυριακίδη και αρκετών μελών και φίλων του Συλλόγου.


Ο Γεν. Πρόξενος χαιρέτισε τους συμμετέχοντες με ιδιαίτερα εγκάρδια λόγια, αναφερόμενος στη μακρά ιστορία του Ποντιακού Ελληνισμού και στη μεγάλη προσφορά του στον οικουμενικό πολιτισμό.


Η Πρόεδρος του Συλλόγου παρουσίασε απολογισμό δραστηριοτήτων για το διάστημα από την ίδρυση του Συλλόγου το 2013 μέχρι σήμερα. Αναφέρθηκε δε στην ανάγκη για καταστατική δόμηση και για εκλογή νέου Δ.Σ.


Ο Ιερέας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας τόνισαν τη σταθερή τους απόφαση για υποστήριξη και φιλοξενία του Συλλόγου στους χώρους της Κοινότητας, κατά τις επικείμενες απαραίτητες διαδικασίες.


Ακολούθησε γενική συζήτηση, όπου συμμετείχαν πολλοί από τους παρευρεθέντες, εκφράζοντας εποικοδομητικές θέσεις, απόψεις και προτάσεις.


Τελικά αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί στους ίδιους χώρους, την Κυριακή 26η Μαρτίου τ.έ., στις 4.30 μ.μ., η Καταστατική Συνέλευση και Αρχαιρεσίες, με σκοπό την εκλογή και ανάδειξη του πρώτου επίσημου Δ.Σ. του Συλλόγου.


Στην ίδια συνάντηση ο Νομικός κ. Μιχάλης Αράπης θα εκφωνήσει τον Πανηγυρικό Λόγο, με την ευκαιρία του Εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821.

No comments: