Tuesday 2 October 2018

Αγιασμοί στο Eλλ. Κολέγιο


Το Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο - Κολέγιο του Αγίου Παντελεήμονος Harrow στο ΒΔ Λονδίνο (660 Kenton Road, Harrow, Middx. HA3 9QN, Tηλ. 020 - 8732 2833), το οποίο διευθύνει ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας, ενημερώνει τη φιλογενή Ομογένειά μας ότι ξεκίνησαν ήδη τα μαθήματα και η λειτουργία του έχει ως εξής:


Κάθε Παρασκευή, 6.00 - 9.00 μ.μ.: ΣΤ΄, Pre-G.C.S.E., G.C.S.E., AS Level και ALevel Νέα Ελληνικά.

Κάθε Σάββατο, 10.00 π.μ. - 5.00 μ.μ.: Νηπιαγωγείο, Προδημοτική, Δημοτικό (Α΄-Ε΄), Παραδοσιακοί Χοροί και Θεατρική Παιδεία.


Κάθε Σάββατο, 5.00 - 7.00 μ.μ. : Μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής & Ψαλμωδίας, τα οποία διδάσκει ο Λαμπαδάριος του Ι.Ν. Αγ. Παντελεήμονος και Αγ. Παρασκευής και Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δρ. Παναγιώτης Προκοπίου.

Το Κολέγιό μας λειτουργεί ολόκληρο σε νεόδμητες και βέβαια ιδιόκτητες αίθουσες διδασκαλίας. Έτσι τα παιδιά μας έχουν τη δυνατότητα να κάνουν μάθημα σε καινούργιες αίθουσες, ευάερες, ευήλιες και με κεντρική θέρμανση.


Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου, στο πλαίσιο των τριών κύριων τμημάτων του Ελληνικού Κολεγίου, τελέσθηκαν οι καθιερωμένοι Αγιασμοί, αφού σύμφωνα με την Ελληνορθόδοξη Παράδοσή μας «από Θεού άρξασθε» πάντοτε.

Κατά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά το γενικό θέμα που εξετάζουμε σε όλες τις τάξεις του Ελληνικού Κολεγίου μας είναι «Πόλεις της Μακεδονίας»! Μάλιστα η κάθε μία από τις επτά αίθουσες του κτηριακού μας συγκροτήματος έχει δικό της όνομα, μία από τις πόλεις της ελληνικότατης Μακεδονίας μας. Αυτές είναι: Βεργίνα, Δίον, Φίλιπποι, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καστοριά, Γιαννιτσά.


Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου και το Σάββατο 20 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθούν, σύμφωνα με το σχετικό πρόγραμμα, ενδοσχολικοί εορτασμοί, για την τιμηθεί η μεγάλη Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940, η γνωστή ως Επέτειος του «ΟΧΙ»!

Παρακαλούνται οι Γονείς και Κηδεμόνες να εγγράψουν τα παιδιά τους στο Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο από την αρχή του νέου Σχολικού Έτους, για να μην χάσουν μαθήματα.


Να μην μείνουν παιδιά φέτος μακριά από το Ελληνικό Παροικιακό Σχολείο.

Από το Γραφείο του Ελληνικού Κολεγίου Αγίου Παντελεήμονος

No comments: