Tuesday 26 February 2019

Αποχαιρετώντας τον Γιάννη Πολυκανδριώτη


Ένα θλιβερό αλλά και ιερό καθήκον μας καλεί σήμερα να αποχαιρετήσουμε μια εκλεκτή και ξεχωριστή προσωπικότητα, τον διακεκριμένο Έλληνα μουσικό, συνθέτη, δεξιοτέχνη των λαϊκών έγχορδων μουσικών οργάνων και δάσκαλο της ελληνικής λαϊκής μουσικής, τον Γιάννη Πολυκανδριώτη.


Ο μακαριστός φίλος μας Γιάννης ήταν άξιος γόνος της μεγάλης μουσικής οικογένειας των Πολυκανδριωτών, με μεγάλη προσφορά στην ελληνική μουσική σκηνή για μακρά σειρά ετών. Η πορεία του ίδιου, κυρίως πάνω στο πάλκο, ως οργανοπαίχτη, ήταν μνημειώδης, έχοντας συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους Έλληνες μουσικούς του λαϊκού πενταγράμμου.


Μια άλλη πτυχή των δραστηριοτήτων και της προσφοράς του μακ. Γιάννη ήταν η διδασκαλία της ελληνικής λαϊκής μουσικής και των έγχορδων λαϊκών οργάνων, σε Παροικιακά Ελληνικά Σχολεία της Ομογένειας του Λονδίνου, για πολλά χρόνια. Την εν λόγω προσφορά του άρχισε από το Ελληνικό Κολέγιο Αγίου Παντελεήμονα το 2002 και συνέχισε και σε άλλα Σχολεία. Μαθητές και μαθήτριές του ετοιμάζονται να τον τιμήσουν σήμερα, παίζοντας τη μουσική που τους δίδαξε στο Κοιμητήριο κατά την ταφή του.

No comments: