Friday 1 November 2019

Επιτυχημένο το 1ο Ιερ. Συνέδριο των Θυατείρων


Πραγματοποιήθηκε χθες, στον Καθεδρικό Ναό Γενεσίου Θεοτόκου Νοτιοανατολικού Λονδίνου το πρώτο Ιερατικό Συνέδριο  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Θυατείρων και Μ.Β. υπό την Προεδρία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου κ. Νικήτα.



Συμμετείχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τροπαίου κ. Αθανάσιος και περί τους 100 κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής, που προσήλθαν από πολλές περιοχές του Ηνωμένου Βασιλείου.



Στην αρχή του Συνεδρίου, ο Σεβασμιώτατος, διακονούμενος από τον Αρχιδιάκονό του π. Ευγένιο, τέλεσε ειδική Δέηση υπέρ ευοδώσεως των έργων της ιερής αυτής σύναξης.



Ο Σεβασμιώτατος στην εισήγησή του αναφέρθηκε σε πολλά και εξόχως σημαντικά θέματα λειτουργικής, ποιμαντικής και διοικητικής φύσεως, που αφορούν όλους τους κληρικούς και τις Κοινότητες της Ιεράς Αρχιεπισκοπής.



Στη συνέχεια, πολλοί κληρικοί συμμετείχαν στη γενική συζήτηση, με ερωτήσεις, παρατηρήσεις και εισηγήσεις.



Ο παρών ιστολόγος παρουσίασε αναλυτικά τα νέα δεδομένα της εκπαιδευτικής πολιτικής της βρετανικής κυβέρνησης, τα οποία ενδιαφέρουν και τα Ελληνικά Παροικιακά Σχολεία της Ομογένειας!



Μετά το πέρας των εργασιών του Συνεδρίου η φιλοξενούσα Κοινότητα, στην οποία Ιερ. Προϊστάμενος είναι ο Αρχιμ. Χριστόδουλος Περσόπουλος, προσέφερε πλούσιο γεύμα και εγκάρδια φιλοξενία στους κοινοτικούς χώρους.

No comments: