Friday 28 May 2021

Ηλιοβασίλεμα στην επτάλοφο

 
Από την ιστορία, αλλά και τους θρύλους και τις παραδόσεις, γνωρίζουμε ότι ως «επτάλοφος» χαρακτηρίζονται τρεις σημαντικές πόλεις, με τεράστια προσφορά στον ανθρώπινο πολιτισμό.
 


Οι πόλεις αυτές είναι η Αθήνα, η Ρώμη και η Βασιλίδα των πόλεων, η Κωνσταντινούπολη. Μάλιστα καταγράφονται και τα ονόματα των συγκεκριμένων λόφων, πάνω στους οποίους είναι κτισμένη η κάθε μία από τις πόλεις αυτές.
 


Με μεγάλη μου χαρά ανακάλυψα πρόσφατα και μια άλλη επτάλοφο μικρή πόλη (21.000 κατοίκων), που ονομάζεται Clevedon, και βρίσκεται κοντά στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας.
 


Τα ονόματα των λόφων, πάνω στους οποίους είναι κτισμένη αυτή η πανέμορφη παραθαλάσσια πόλη (που στα «πόδια» της ακουμπά ο Ατλαντικός Ωκεανός) έχουν ως εξής:
 


Church Hill, Wain's Hill (topped by the remains of an Iron Age hill fort), Dial Hill, Strawberry Hill, Castle Hill, Hangstone hill and Court Hill, the last a Site of Special Scientific Interest.
 


Η ώρα που βασιλεύει ο ήλιος στο Clevedon είναι κυριολεκτικά μαγική. Το τοπίο μεταμορφώνεται σε έναν εκπληκτικό και πολύχρωμο ζωγραφικό πίνακα, τα σχέδια στους αιθέρες με τα παιχνίδια των νεφών είναι εξαιρετικά, η συνάντηση του δύοντος άρχοντα του ουρανού με την αυτοκράτειρα θάλασσα προσφέρει ένα θέαμα μοναδικό, που αξίζει κανείς να το δει, να το βιώσει και να το αποτυπώσει.

No comments: