Wednesday 5 May 2021

Αποδείξεις για την Ανάσταση Ι.Χ.


Η Μελέτη Αγίας Γραφής και Ιεράς Παραδόσεως, που τελεί υπό την αιγίδα και ευλογία του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Θυατείρων & Μ.Β. κ. Νικήτα κι έχει φορέα την Ελληνορθόδοξη Κοινότητα Απ. Πέτρου και Παύλου στο Bristol της Δυτικής Αγγλίας και συντονιστή τον Πρωτοπρ. Αναστάσιο Δ. Σαλαπάτα, παρουσίασε τη Δευτέρα 4η Μαΐου 2021, μέσω της εφαρμογής Zoom, ειδικό αφιέρωμα στην Ανάσταση του Κυρίου.
 

Την κύρια εισήγηση, με γενικό θέμα: «Αποδείξεις για την Ανάσταση του Ιησού Χριστού», προσέφερε ο Πρωτοπρ. Αναστάσιος Δ. Σαλαπάτας. Ο ομιλητής παρουσίασε τα τεκμήρια και της αποδείξεις για την Ανάσταση του Υιού και Λόγου του Θεού, από θεολογικής και θύραθεν πλευράς, καθώς επίσης και τις εμφανίσεις του Κυρίου μας μετά την Ανάστασή Του. 


Δεκάδες συμμετέχοντες στη τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν με μεγάλη προσοχή την ομιλία αυτή. Αρκετοί παρευρισκόμενοι, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ζιμπάμπουε κ. Σεραφείμ, κληρικοί και λαϊκοί Θεολόγοι έλαβαν τον λόγο και ομίλησαν, προσφέροντας διάφορες σκέψεις γύρω από το κεντρικό θέμα. Στο τέλος όλοι αντάλλαξαν εόρτιες ευχές στο πλαίσιο της Πασχάλιας περιόδου.

No comments: